Αποκατάσταση του γεφυριού στα Μάρμαρα Πάρου

06 Μαρτίου 2023 16:47

Η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην σημερινή της συνεδρίαση στις 6 Μαρτίου 2023, αποφάσισε την έγκριση των διαδικασιών για την αποκατάσταση του γεφυριού στα Μάρμαρα Πάρου.

Η γέφυρα των Μαρμάρων επί της επαρχιακής οδού που συνδέει την επαρχιακή οδό Μάρμαρα- Μάρπησσα έχει υποστεί έντονες βλάβες, λόγω παλαιότητας και λόγω διαβρώσεων του οπλισμού και της σοβαρής ενανθράκωσης του σκυροδέματός της.

Για τον λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η αποκατάσταση και η ανακατασκευή της στην ίδια θέση, ώστε να εναρμονίζεται στις σύγχρονες προδιαγραφές και να καθίσταται ασφαλή για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων.

marmara gefyri 02

Για την αποκατάστασή της η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων εκπόνησε μελέτη ποσού 88.000,00 €, με το ΦΠΑ, η οποία εγκρίθηκε με την αρ. πρωτ.: 27511/567/03-03-2023 Απόφαση της ΔΤΕΚ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο παραπάνω γεφύρι είχαν πραγματοποιηθεί εργασίες συντήρησης και την άνοιξη του 2022 από την Περιφέρεια.  

Ο Έπαρχος Πάρου κ. Κ. Μπιζάς εκφράζει την ικανοποίηση του για την σημερινή ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας και ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου κ. Γ. Χατζημάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτη για την δρομολόγηση της υλοποίησης ενός σημαντικού έργου που έχει να κάνει με τις υποδομές του νησιού και την ασφάλεια των συμπολιτών μας αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της Πάρου.

marmara gefyri 03

marmara gefyri 04

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos