Η Ντόχα φέρεται να έδωσε εντολή για τα αντίποινα μετά την απόπειρα επίθεσης στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad, βασικό αεροπορικό κόμβο της χώρας, που διευκρινίζει λέγοντα ότι πρόκειται για άσκηση του δικαιώματος αυτοάμυνας. Την πληροφορία για τις επιθέσεις του Ιράν μετέδωσε επίσης το N12, επικαλούμενο δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ, Majed al-Ansari.
Ο Αλ-Ανσάρι ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν είχε λάβει καμία προειδοποίηση από το Ιράν πριν από την εκτόξευση των πυραύλων, τονίζοντας ότι ο στόχος των επιθέσεων δεν περιορίστηκε σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά αφορούσε «ολόκληρο το έδαφος του κράτους».
«Δεν θα μείνουν αναπάντητες»
Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του καταριανού ΥΠΕΞ χαρακτήρισε το περιστατικό στο αεροδρόμιο μέρος ενός ευρύτερου μοτίβου ιρανικών επιθέσεων που, όπως είπε, έχουν ξεπεράσει τα όρια στρατιωτικών στόχων.
«Δεν λάβαμε προειδοποίηση από το Ιράν για τις πυραυλικές επιθέσεις. Ο στόχος δεν είναι μόνο οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις, αλλά ολόκληρο το έδαφος του κράτους. Επιθέσεις όπως αυτές δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εκτιμήσεις για εμπλοκή και της Σαουδικής Αραβίας
Παράλληλα, ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan ότι το Ισραήλ εκτιμά πως και η Σαουδική Αραβία ενδέχεται να προχωρήσει σύντομα σε επίθεση κατά του Ιράν, μετά την επίθεση που δέχθηκε χθες από την Τεχεράνη.
Μέχρι στιγμής, τα κράτη του Κόλπου δεν έχουν ανακοινώσει επίσημα μέτρα στο πλαίσιο της τρέχουσας εκστρατείας βομβαρδισμών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αν και ορισμένα έχουν προχωρήσει σε αναχαιτίσεις ιρανικών επιθέσεων, σύμφωνα με τους The Times of Israel.
Ντόχα: Άσκηση του δικαιώματος μας στην αυτοάμυνα
Το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ δήλωσε ότι η χώρα δεν αποτελεί μέρος της εκστρατείας κατά του Ιράν και ασκεί το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα και στην αποτροπή επιθέσεων εναντίον της.
Παράλληλα, κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να βασίζονται σε αξιόπιστες καταρινές πηγές όταν δημοσιεύουν πληροφορίες που αφορούν το Κατάρ.
Η δήλωση αυτή ακολουθεί δημοσίευμα ισραηλινών ΜΜΕ, σύμφωνα με το οποίο το Κατάρ φέρεται να έχει πραγματοποιήσει επιθέσεις εντός του Ιράν το τελευταίο 24ωρο.





Newsroom



