×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Τέλος η εκεχειρία στην ανατολική Ουκρανία

01 Ιουλίου 2014 08:18

Τη διακοπή της εκεχειρίας και την έναρξη νέων επιχειρήσεων κατά των φιλορώσων αυτονομιστών

στην ανατολική Ουκρανία αποφάσισε το Κίεβο με τον ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο να δηλώνει: Θα επιτεθούμε, πρέπει να απελέυθερώσουμε τη χώρα μας.

Ο Ποροσένκο είπε ότι η ευκαιρία για ειρήνη «χάθηκε», λόγω των «εγκληματικών ενεργειών» των φιλορώσων ανταρτών.

«Η απόφαση για μη συνέχιση της εκεχειρίας είναι η απάντησή μας στους τρομοκράτες, τους αντάρτες και τους εισβολείς», τόνισε ο ουκρανός πρόεδρος.

Η προσωρινή δεκαήμερη κατάπαυση πυρός μεταξύ των ουκρανικών Αρχών και των αυτονομιστικών ομάδων θα έληγε το βράδυ της Δευτέρας. Οι δύο πλευρές αλληλοκατηγορούνται για παραβίαση της εκεχειρίας.

Το Κίεβο έχει κατηγορήσει τους αντάρτες ότι παραβίασαν ποικίλα σημεία της συμφωνίας, ενώ σε ανακοίνωση που ανάρτησε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας, αναφέρεται ότι 27 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τις 20 Ιουνίου οπότε και κηρύχθηκε η εκεχειρία.

Η ουκρανική υπηρεσία του πρακτορείου Ιντερφάξ μετέδωσε ότι φιλορώσοι αντάρτες είπαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν βομβαρδισμούς στο Κραματόρσκ.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε ότι Ρωσία και Ουκρανίας είχαν συμφωνήσει να συνεργαστούν για μία διμερή κατάπαυση πυρός στην ανατολική Ουκρανίας.

Ενοπλοι φιλορώσοι έχουν υπό την κατοχή τους κτίρια - κλειδιά σε πόλεις όλης της ανατολικής χώρας, αγνοώντας την κυβέρνηση του Κιέβου.

Οι ηγέτες των αυτονομιστών έχουν κηρύξει ανεξαρτησία στο Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, παρόλα αυτά τα ουκρανικά στρατεύματα πολιορκούν τους αντάρτες σε διάφορες περιοχές.

Οι ευρωπαίοι ηγέτες και οι ΗΠΑ έχουν ασκήσει πιέσεις στη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους αυτονομιστές για να σταμτήσουν οι εχθροπραξίες και έχουν απειλήσει ταυτόχρονα με την επιβολή εκ νέου κυρώσεων κατά ρώσων αξιωματούχων και επιχειρήσεων.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos