×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Διώρυγα θα συνδέει Ειρηνικό - Ατλαντικό

08 Ιουλίου 2014 08:12

Τη διάνοιξη διώρυγας στη Νικαράγουα που θα συνδέει τους δυο ωκεανούς τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό

και θα περνάει από τη λίμνη Κοσίμπολκα, τη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική, τη λίμνη Κοσίμπολκα, ανακοίνωσαν η κυβέρνηση της Νικαράγουας και η κινεζική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την κατασκευή αυτού του τιτάνιου έργου.

«Το κανάλι στο έδαφος της Νικαράγουα από τα ανατολικά προς τα δυτικά, κατ' εκτίμηση έχει συνολικό μήκος 278 χιλιόμετρα συμπεριλαμβανομένων και των 105 χιλιομέτρων στη λίμνη Κοσίμπολκα», δήλωσε ο μηχανικός Ντονγκ Γιουνγκ Σονγκ κατά τη διάρκεια μιας σύσκεψης με κυβερνητικούς και πανεπιστημιακούς αξιωματούχους στη Μανάγκουα.

Το κανάλι θα ξεκινά στις εκβολές του ποταμού Μπρίτο, στην ακτή του Ειρηνικού, θα περνά από τη λίμνη Κοσίμπολκα και από τους παραποτάμους της και θα οδηγεί στην Καραϊβική Θάλασσα, σε μια κατασκευή που επιλέχτηκε καθώς θεωρείται η πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Κύρια πηγή του γλυκού νερού στη χώρα, η Κοσίμπολκα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Λατινική Αμερική μετά από τη Τιτικάκα, που είναι ανάμεσα στο Περού και τη Βολιβία.

Το 2013, η κυβέρνηση της Νικαράγουας έδωσε στην κινεζική εταιρεία με έδρα το Χονγκ Κονγκ την HKND την παραχώρηση για την κατασκευή και λειτουργία του νέου καναλιού που θεωρείται εναλλακτική λύση για τη διώρυγα του Παναμά.

Το έργο, που υπολογίζεται σε πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια και έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2014, παρουσιάζεται από τις αρχές ως σωτηρία σε αυτή τη χώρα των 5,8 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου το 40% του πληθυσμού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos