Στην Αβάνα με τον Φ. Κάστρο ο Πούτιν

13 Ιουλίου 2014 13:30

Eπίσημη επίσκεψη στην Αβάνα πραγματοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στο πλαίσιο της εξαήμερης περιοδείας του στη Λατινική Αμερική.

Ο Ρώσος πρόεδρος συναντήθηκε την Παρασκευή τόσο με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, όσο και με τον σημερινό πρόεδρό της, Ραούλ Κάστρο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κουβανικού Tύπου, ο Πούτιν δήλωσε ότι στόχος της επίσκεψής του είναι η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες, η ρωσική Δούμα υπερψήφισε συμφωνία με την οποία παραγράφεται το 90% του κουβανικού χρέους, περί τα 32 δισ. δολάρια,που προέρχεται από δανειοδοτήσεις των σοβιετικών προς την Κούβα.

Ο πρόεδρος Πούτιν, εξάλλου, έχει δηλώσει ότι τα υπολειπόμενα 3,5 δισ. δολάρια του χρέους της Κούβας πρόκειται να επενδυθούν σε διάφορα προγράμματα που θα λάβουν σάρκα και οστά στο νησιωτικό κράτος. Ο Ρώσος πρόεδρος, που πρόκειται να συνεχίσει το ταξίδι του σε Βραζιλία και Αργεντινή, επισκέφθηκε και τη Νικαράγουα.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos