ΟΗΕ χαιρετίζει τη νέα συμφωνία για τριήμερη εκεχειρία στη Γάζα

11 Αυγούστου 2014 12:42

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, καλωσόρισε την Κυριακή τη νέα εκεχειρία 72 ωρών μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προτρέποντας τις δύο πλευρές να εργαστούν για μια πιο μακροπρόθεσμη εκεχειρία.

Η τελευταία κατάπαυση του πυρός ξεκίνησε στις 0:01 τη Δευτέρα μετά από αρκετές ημέρες εντατικών διαπραγματεύσεων για να σταματήσει ο φαύλος κύκλος της βίας που άφησε 1.939 νεκρούς παλαιστίνιους και 67 ισραηλινούς από την αρχή της σύγκρουσης στις 8 Ιουλίου.

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ εξέφρασε την «ισχυρή ελπίδα ότι δίνεται και στα δύο μέρη άλλη μια ευκαιρία για εκεχειρία διαρκείας προς όφελος του άμαχου πληθυσμού και υπάρχει επίσης ένα σημείο εκκίνησης για τις δύο πλευρές να εκφράσουν τα παράπονά τους», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ «συνεχίζει να παροτρύνει τους πρωταγωνιστές να εργαστούν εποικοδομητικά σε αυτή τη διαδικασία και να αποφευχθεί μια κλιμάκωση που θα οδηγήσει σε μια επιστροφή στη βία», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Μπαν Κι-μουν.

Διπλωματικές αντιπροσωπείες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων συμφώνησαν χθες σε μια αιγυπτιακή πρόταση για μια τριήμερη εκεχειρία, η οποία θα τους επιτρέψει να διαπραγματευθούν για να επιτευχθεί μια πιο μακρόχρονη κατάπαυση του πυρός.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos