Αιματηρά επεισόδια σε Λιβερία λόγω Εμπολα

21 Αυγούστου 2014 10:05

Πυρ άνοιξε χθες η αστυνομία της πρωτεύουσας της Λιβερίας, σε μία προσπάθεια να διαλύσει οργισμένο πλήθος που διαδήλωνε κατά της απόφασης να τεθεί η συνοικία τους σε καραντίνα για τον ιό Εμπολα.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στη συνοικία Ουέστ Πόιντ της Μονρόβια.

«Ο στρατός χρησιμοποιεί πραγματικές σφαίρες. Οι άνδρες μας ακολούθησαν ακριβώς τους κανόνες εμπλοκής. Δεν άνοιξαν πυρ εναντίον ειρηνικής διαδήλωσης, αλλά εναντίον όχλου που τους πετροβολούσε», δήλωσε χθες εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων της αφρικανικής χώρας.

Η επιδημία αιμορραγικού πυρετού Εμπολα, με θνησιμότητα της τάξης του 90%, πλήττει σφοδρά τα δυτικοαφρικανικά κράτη της Λιβερίας, της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας, ενώ τα πρώτα κρούσματα έχουν ήδη καταγραφεί στη Νιγηρία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Αφρικής. Σύμφωνα με τις διεθνείς υγειονομικές Αρχές, ο Εμπολα έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 1.229 ανθρώπους.

Αγνωστη ασθένεια στο Κονγκό

Μεγάλη ανησυχία δημιουργεί, στο μεταξύ, η χθεσινή ανακοίνωση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό για κρούσματα άγνωστης ασθένειας, με συμπτώματα παραπλήσια εκείνων της Εμπολα, στην απομακρυσμένη επαρχία του Ισημερινού.

Σε μία προσπάθεια να εξιχνιάσει το νέο αυτό ξέσπασμα, η κυβέρνηση της Κινσάσα απέστειλε επιτόπου τον υπουργό Υγείας και ομάδα ειδικών ιολόγων ιατρών.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos