Ενοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ο Πιστόριους

12 Σεπτεμβρίου 2014 13:15
Ένοχος για ανθρωποκτονία εξ αμελείας κρίθηκε την Παρασκευή ο Όσκαρ Πιστόριους, ο οποίος είχε πυροβολήσει πέρυσι ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, τη σύντροφό του, Ρίβα Στίνκαμπ.
Ο Νοτιοαφρικανός παραολυμπιονίκης αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί σε επόμενη φάση. Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι αν μέχρι τότε ο Πιστόριους θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση.

Χθες, η δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα απάλλαξε τον Πιστόριους από την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος πίστεψε εσφαλμένα ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο τη στιγμή που πυροβόλησε.

«Δεν αποδείχθηκε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος για φόνο εκ προμελέτης. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να το αποδεικνύουν» είπε η δικαστής.

Ο ίδιος ο Πιστόριους αρνείται ότι δολοφόνησε την Στίνκαμπ και υποστηρίζει ότι την πυροβόλησε κατά λάθος, καθώς την πέρασε για διαρρήκτη, όταν μπήκε πέρυσι στο διαμέρισμά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου για απαλλαγή από την κατηγορία για φόνο εκ προμελέτης προκάλεσε μεγάλη έκπληξη στους δικαστικούς κύκλους της Νοτίου Αφρικής.

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos