Συναγερμός για κρούσμα Εμπολα στην Ισπανία

07 Οκτωβρίου 2014 10:31

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται το σύστημα υγείας της Ισπανίας καθώς μια νοσοκόμα

διαγνώσθηκε χθες με Εμπολα τον οποίο φέρεται να κόλλησε από ιερέα που συμμετείχε σε αποστολές στη Σιέρα Λεόνε και ο οποίος πέθανε στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Ανα Μάτο εμφανώς προβληματισμένη μετά τη συνέντευξη Τύπου για το πρώτο κρούσμα Εμπολα εκτός αφρικανικού εδάφους

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας Ανα Μάτο εμφανώς προβληματισμένη μετά τη συνέντευξη Τύπου για το πρώτο κρούσμα Εμπολα εκτός αφρικανικού εδάφους

Το κρούσμα αυτό είναι το πρώτο που σημειώνεται εκτός Αφρικής και η νοσηλεύτρια είναι ο πρώτος άνθρωπος που προσβάλλεται από τον θανατηφόρο ιό στην Ευρώπη με αποτέλεσμα το υπουργείο Υγείας της Ισπανίας να ανακοινώσει έκτακτα μέτρα. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε η υπουργός Υγείας Ανα Μάτο, έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή το πρωτόκολλο αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου, όλοι οι 30 εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην ομάδα θεραπείας του ιερέα-γιατρού Μανουέλ Γκαρθία Βιέχο στο νοσοκομείο Κάρλος ΙΙΙ της Μαδρίτης βρίσκονται υπό παρακολούθηση, καθώς και όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή με τη νοσηλεύτρια όλες αυτές τις ημέρες.

Η νοσηλεύτρια

Οπως έγινε γνωστό, από τις 26 Σεπτεμβρίου η νοσηλεύτρια πήρε άδεια από την εργασία της και μέχρι την εισαγωγή της στο νοσοκομείο του Αλκορθόν στα προάστια της Μαδρίτης το βράδυ της Δευτέρας συνέχιζε να βρίσκεται σε άδεια. Η νοσοκόμα άρχισε να έχει συμπτώματα ήδη από τα τέλη Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι ο 69χρονος ιεραπόστολος Βιέχο πέθανε στις 25 Σεπτεμβρίου.

Οπως έγινε γνωστό, οι αρμόδιες αρχές και οι ειδικοί ιατροί προσπαθούν να εξακριβώσουν πώς ακριβώς μεταδόθηκε ο Εμπολα από τον Βιέχο στη νοσοκόμα και γι' αυτό, αλλά και για λόγους δημόσιας υγείας, έχουν αποκλείσει το δωμάτιο εντατικής θεραπείας στο οποίο νοσηλεύεται η άτυχη νοσηλεύτρια, παρότι η κατάστασή της χαρακτηρίζεται ως «σταθερή».

Οπως τόνισε δε η Ισπανίδα υπουργός Υγείας, η νοσηλεύτρια, εάν όλα πάνε καλά, θα λάμβανε τη σχετική θεραπεία (πειραματικό φάρμακο) χθες το βράδυ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos