300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τουρκικό σεισμογραφικό στην ΑΟΖ της Κύπρου

20 Οκτωβρίου 2014 18:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τουρκικό σεισμογραφικό στην ΑΟΖ της Κύπρου

test2

skandalis77

Newsroom Newsroom

Πράξη έκανε τις απειλές της η Αγκυρα, πρώτη μέρα εφαρμογής της ταξιδιωτικής οδηγίας Navtex με την οποία δέσμευσε από σήμερα και μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου περιοχές για τη διενέργεια

σεισμογραφικών ερευνών: σήμερα το πρωί (6:30 ώρα Ελλάδος) το τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος Barbaros εισήλθε στην κυπριακή ΑΟΖ, συνοδευόμενο από δυο υποστηρικτικά σκάφη.

Την παραβίαση επιβεβαίωσε στο ΡΙΚ ο Κύπριος υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαϊδης. Στην περιοχή, αρκετά πιο νοτιοανατολικά βρίσκεται ήδη τουρκική φρεγάτα του πολεμικού ναυτκού που παρακολουθεί τη γεώτρηση της κοινοπραξίας ENI-Kogas σε απόσταση 5 μιλίων από το κυπριακό τεμάχιο 9.

Στην κυπριακη Α.Ο.Ζ Τουρκικο σκαφος.

Λίγο μετά το μεσημέρι το Barbaros εισήλθε στο οικόπεδο 3.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο που ταυτόχρονα υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Στο μεταξύ, λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις. Στη συνεδρίαση, έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανάφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Σημείωσε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Στο μεταξύ, ασκήσεις στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κύπρου και Συρίας άρχισε στις 7 το πρωί η Ρωσία.

Για τη διενέργεια της άσκησης η Μόσχα έχει δεσμεύσει περιοχή 800 τετραγωνικών μιλίων, η οποία εφάπτεται εκείνης που έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Η ρωσική άσκηση θα ολοκληρωθεί στις 23 Οκτωβρίου και στη διάρκειά της θα γίνονται βολές ρουκετών από πλοία.

Στις 7 Νοεμβρίου η επίσκεψη του πρωθυπουργού

Την ίδια στιγμή, ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, επιβεβαίωσε σήμερα την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά στη Λευκωσία στις 7 Νοεμβρίου για σκοπούς συντονισμού των ενεργειών, ενόψει της συνάντησης κορυφής του Καΐρου, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη και τις τελευταίες εξελίξεις, μετά την έκδοση της τουρκικής οδηγίας προς ναυτιλλόμενους.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε επίσης ότι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένο στάδιο, διαβουλεύσεις σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου, οι οποίοι θα συναντηθούν στη Λευκωσία στις 29 Οκτωβρίου, για προεργασία της συνάντησης του Καΐρου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε τη διεύρυνση αυτού του διαλόγου και με άλλα γειτονικά κράτη, σημειώνοντας το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα που διατηρεί η Κύπρος, λόγω των άριστων σχέσεων με όλες τις χώρες της περιοχής, πλην της Τουρκίας. Είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε διάλογο και με το Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών του οποίου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο στις 5 και 6 Νοεμβρίου.

Νέα διαβήματα για τις τουρκικές προκλήσεις

Στο μεταξύ, με αυστηρότατα διαβήματα προς Λονδίνο, Στοκχόλμη και Ελσίνκι θα απαντήσουν Λευκωσία και Βρυξέλλες στη στάση που τήρησαν Βρετανία, Σουηδία και Φιλανδία σε διάβημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα Ηνωμένα Έθνη για τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαρακτήρισε ατυχή εξέλιξη τη στάση των τριών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επικαλέστηκαν διαδικαστικούς λόγους για να στηρίξουν τη θέση τους.

Αναφερόμενος ειδικά στη βρετανική στάση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι το Λονδίνο υποστήριξε ότι τυχόν διάβημα προς τα Ηνωμένα Έθνη θα δυσχέραινε το όλο κλίμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τουρκική προκλητικότητα αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών των «28», αύριο και μεθαύριο, στο Λουξεμβούργο.-

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Καμπανάκι της Oxfam: Εχουμε λι...
Στη φυλακή για πέντε χρόνια ο... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

deyap xristougenna2024

agnantio new 23

banneraki

Epimelitirio

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Δεκέμβριος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

logo2

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 

 

Δημοφιλή Νέα

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος της ΕΣΚΑΝΑ, Κίμων Γκιουλιστάνης

Πέθανε ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρ...

09 Δεκεμβρίου 2025
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο υδροθερμικό πεδίο κοντά στη Μήλο – «Έχουμε μείνει άφωνοι»

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα τεράστιο...

06 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Νησιώτικο ξεφάντωμα στη Νάουσα! – Γιορτινή παραμονή στον Άη – Νικόλα στο λιμανάκι (Βίντεο)

Πάρος: Νησιώτικο ξεφάντωμα στη Νάου...

06 Δεκεμβρίου 2025

Τελευταία Νέα

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΑΜΕΣ «Μαρπησσαϊκός»

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβ...

12 Δεκεμβρίου 2025
Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας (12/12)

Οι αθλητικές τηλεοπτικές μεταδόσεις...

12 Δεκεμβρίου 2025
Πάρος: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο – Η συζήτηση για τα δημοτικά τέλη άναψε «φωτιές» και για τον προϋπολογισμό του Δήμου (Βίντεο)

Πάρος: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλι...

12 Δεκεμβρίου 2025

MHT

 

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Τίτλος: Parianostypos.gr
Έδρα: Καμάρες Πάρου
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Πάρου
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] - [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Ανδρέας Μπελεγρής
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ