Τέσσερις νεκροί από την κακοκαιρία στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

19 Νοεμβρίου 2014 15:49

Τέσσερις νεκροί είναι ο απολογισμός του ασυνήθιστου για την εποχή σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που πλήττει ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια, με τον υδράργυρο να έχει πέσει στο μηδέν ή κάτω από το μηδέν.

Η κακοκαιρία συνοδεύεται από έντονες χιονοπτώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου σημειώθηκαν οι θάνατοι, να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το ύψος του χιονιού στην πόλη Μπάφαλο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, όπου και σημειώθηκαν οι θάνατοι, έφθασε το 1,5 μέτρο.

Η αστυνομία, χρησιμοποιώντας snowmobiles (μηχανάκια χιονιού), παρέδωσε τη νύχτα κουβέρτες στους οδηγούς που είχαν παγιδευτεί στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα και τρεις υπέστησαν ανακοπή, συμπεριλαμβανομένων δύο που την ώρα εκείνη καθάριζαν το χιόνι από τον κήπο τους, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κομητείας Έρι.

Κάποιοι οδηγοί παγιδεύτηκαν για σχεδόν 24 ώρες.

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο επιστράτευσε 150 μέλη της εθνοφρουράς για να βοηθήσουν στον καθαρισμό των δρόμων και στην απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων και κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα κομητείες.

Οι μετεωρολόγοι υποστηρίζουν ότι οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες και στις 50 πολιτείες, ακόμη και στη Χαβάη, επικρατούν συνήθως από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τον Φεβρουάριο, ενώ επισημαίνουν ότι ο φετινός είναι ο ψυχρότερος Νοέμβριος από το 1976.

www.kathimeirni.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos