Ποια ήταν τα δύο θύματα της ομηρίας στο Σίδνεϊ

16 Δεκεμβρίου 2014 12:01

Η 38χρονη Κατρίνα Ντόσον, δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, και ο 34χρονος Τόρι Τζόνσον, διευθυντής της καφετέριας Lindt Chocolate Cafe είναι τα δύο θύματα της ομηρίας με την τραγική κατάληξη στο Σίδνεϊ

Η Κατρίνα Ντόσον έπινε τον πρωινό καφέ της με έναν συνάδελφό της στο Lindt Chocolate Cafe του Σίδνεϊ, κοντά στο δικηγορικό γραφείο, όπου εργαζόταν, όταν ο εφιάλτης ξεκίνησε.

Η 38χρονη μητέρα τριών παιδιών ήταν ανάμεσα στα 17 άτομα που κρατούσε ομήρους ο ένοπλος με την εξτρεμιστική δράση. Η ομηρία διήρκεσε 16 ώρες πριν η αστυνομία κάνει έφοδο και από τα πυρά πέσει νεκρός ο δράστης, η Ντόσον, αλλά και ένας ακόμη όμηρος, ο Τόρι Τζόνσον, ιδιοκτήτης του καφέ.

Με την αποκάλυψη της ταυτότητάς τους, δεκάδες απλοί πολίτες, αλλά και όσοι από τους ομήρους κατάφεραν να διαφύγουν άρχισαν να αποτίουν φόρο τιμής στα δύο θύματα του αιματηρού περιστατικού, αφήνοντας λίγα λουλούδια στο δρόμο που βρίσκεται η καφετέρια.

Τόρι Τζόνσον: Εξαιρετικός άνθρωπος, αφοσιωμένος επαγγελματίας

Ο 34χρονος Τόρι Τζόνσον εργαζόταν για τη Lindt περισσότερα από δύο χρόνια, όπως ανακοίνωσε η εταιρία.

«'Ηταν ένας εξαιρετικός εκπρόσωπος για την εταιρεία μας και το κατάστημα που διηύθυνε και το οποίο φρόντιζε με πάθος. Ήταν αφοσιώμένος επαγγελματίας που πάντα ανέπτυσσε μία σπουδαία σχέση συμπάθειας με τους πελάτες του και ήταν πολύ αγαπητός στην ομάδα της Lindt », δήλωσε ο επικεφαλής της Lindt, Στίβεν Λόανι.

«Ο Τόρι ήταν εξαιρετικό παιδί, ένας υπέροχος τύπος», δήλωσε ένας παλιός συνάδελφός του, ο Τόρι Μάνο, στο ABC, συγκλονισμένος από την είδηση.

Το πρώην αφεντικό του, Πίτερ Μανέτας, δήλωσε στην Telegraph ότι «η οικογένεια ήταν τα πάντα για εκείνον και δεν περνούσε μέρα που να μην μιλά για αυτή».

Κατρίνα Ντόσον: Μία από τις πιο λαμπρές δικηγόρους μας

Η τραγική κατάληξη της Κατρίνα Ντόσον συγκλόνισε τη νομική κοινότητα του Σίδνεϊ.

«Η Κατρίνα ήταν μία από τις καλύτερες και πιο λαμπρές δικηγόρους μας, η οποία θα λείψει πολύ στους συναδέλφους της και τους φίλους της στο δικηγορικό σύλλογο. Ήταν μία αφοσιωμένη μητέρα τριών παιδιών και ένα αξιότιμο μέλος στο χώρο της», δήλωσε η Τζέιν Νίνταμ, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Ντόσον εργαζόταν για την εταιρία Eight Selborne Chambers, τα γραφεία της οποίας απέχουν μόλις 70 μέτρα από το σημείο που η 38χρονη έχασε με τόσο τραγικό τρόπο τη ζωή της.

Τα τρία παιδιά της, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, είναι ηλικίας 8, 5 και 3 ετών αντιστοίχως.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos