Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή

16 Φεβρουαρίου 2015 14:07

Τον βομβαρδισμό «στόχων» του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη» ανακοίνωσε η Αίγυπτος λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση


στο διαδίκτυο βίντεο που δείχνει τον μαζικό αποκεφαλισμό 21 Αιγυπτίων Χριστιανών Κοπτών από τους τζιχαντιστές. Σε βομβαρδισμούς θέσεων τζιχαντιστών επιδίδεται από το πρωί και η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης.
Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή

Σε ανακοίνωσή του στη δημόσια τηλεόραση, ο αιγυπτιακός στρατός ανέφερε ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σήμερα τα ξημερώματα κι ότι μεταξύ των στόχων που επλήγησαν ήταν χώροι εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους και χώροι αποθήκευσης όπλων κατά μήκος των αιγυπτιακών συνόρων στη Λιβύη, όπου δρουν οι τζιχαντιστές.

Ο πρόεδρος της χώρας Αμπντελφατάχ αλ-Σίσι συγκάλεσε χθες το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση το συμβούλιο ασφαλείας και δεσμεύτηκε ότι θα τιμωρήσει τους «δολοφόνους» με τον «κατάλληλο» τρόπο.

Σε ανάλογη ανακοίνωση, ο διοικητής της αεροπορίας της Λιβύης γνωστοποίησε ότι μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν σήμερα στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα -προπύργιο των ισλαμιστών- και στη Σύρτη, προσθέτοντας ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές. Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, ενώ συμπλήρωσε πως σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές.
Με βομβαρδισμούς απαντά η Αίγυπτος στη μαζική σφαγή

Τη νέα φρικιαστική δολοφονία των τζιχαντιστών καταδίκασε σήμερα και ο Λευκός Οίκος, χαρακτηρίζοντας το έγκλημα «αποτρόπαιο και άνανδρο».

Την «άγρια» δολοφονία 21 Αιγυπτίων Χριστιανών καταδίκασε σήμερα και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, δηλώνοντας ότι η Γαλλία και οι σύμμαχοί της είναι αποφασισμένοι να πατάξουν τους τζιχαντιστές. Σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε από το προεδρικό γραφείο χθες Κυριακή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos