300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Διαδηλώσεις οργής κατά της Πρέδρου τη Βραζιλίας

17 Μαρτίου 2015 09:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαδηλώσεις οργής κατά της Πρέδρου τη Βραζιλίας

test2

test2

Η οικονομία στο χείλος της ύφεσης, ο πληθωρισμός σε υψηλό δεκαετίας, το εθνικό νόμισμα σε τροχιά υποτίμησης, η κυβέρνηση στη δίνη ενός σκανδάλου διαφθοράς που τείνει να λάβει διαστάσεις χιονοστιβάδας, και εκατομμύρια πολίτες στους δρόμους να διαδηλώνουν ζητώντας την αποπομπή της προέδρου.


Η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος προκαλεί δυσαρέσκεια κυρίως στα μεσαία και ανώτερα στρώματα που είχαν επωφεληθεί από τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις παλαιότερων ετών

Μόλις πέντε μήνες μετά την (οριακή) επανεκλογή της στην προεδρία της Βραζιλίας, η Ντίλμα Ρούσεφ βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα «εκρηκτικό» μείγμα προκλήσεων και μετράει απώλειες (το ποσοστό της δημοφιλίας της έχει υποχωρήσει στο 23% από 42% που ήταν το περασμένο φθινόπωρο).

Ενδεικτικές της λαϊκής δυσαρέσκειας και οι ογκωδέστατες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή σε ολόκληρη τη χώρα. Το βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο «Globo» εκτιμάει ότι συνολικά περισσότεροι από 2 εκατ. άνθρωποι κατέβηκαν την Κυριακή στους δρόμους περίπου 160 πόλεων της χώρας, ενώ άλλες πηγές κατεβάζουν τον αριθμό στο 1 με 1,5 εκατ. Μόνο στο Σάο Πάουλο, που αποτελεί άλλωστε και προπύργιο της αντιπολίτευσης, οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φέρονται να ξεπέρασαν τις 210.000, κι αυτό σύμφωνα με... τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις. Υπενθυμίζεται ότι αναλόγως μεγάλες διαδηλώσεις είχαν συνταράξει τη χώρα και το καλοκαίρι του 2013, με μήλον της έριδος τότε το υπέρογκο κόστος της διοργάνωσης του Μουντιάλ.

Πίσω στο παρόν, η αντικυβερνητική κριτική περιστρέφεται κυρίως γύρω από τρεις άξονες: την επιδείνωση στην κατάσταση της οικονομίας, την άνοδο του κόστους διαβίωσης, και τα σκάνδαλα διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό.

Για πρώτη φορά έπειτα από περίπου δέκα χρόνια, η Βραζιλία κατέγραψε πρωτογενές έλλειμμα στον προϋπολογισμό και κινδυνεύει να δει το ΑΕΠ της να συρρικνώνεται το 2015. Παράλληλα, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε υψηλό δεκαετίας, με το εθνικό νόμισμα (ρεάλ) να υποχωρεί έναντι του δολαρίου (κατά 18% μόνο φέτος) και τις τιμές να ανεβαίνουν.

Σκάνδαλο
Τα νέα δεδομένα προκαλούν δυσαρέσκεια κυρίως στα μεσαία και ανώτερα στρώματα που είχαν επωφεληθεί από τις υψηλές οικονομικές επιδόσεις παλαιότερων ετών (σημειώνεται ενδεικτικά ότι το 2010, η ανάπτυξη στη Βραζιλία είχε αγγίξει το 7,6%). Η άνοδος στις τιμές ωστόσο πλήττει πλέον και τους φτωχότερους, που αποτελούν παραδοσιακή δεξαμενή ψηφοφόρων του Εργατικού Κόμματος της Ρούσεφ. Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, ήρθε να προστεθεί και ένα σκάνδαλο μεγατόνων να επιδεινώσει σημαντικά το κλίμα σε βάρος της προέδρου.

Από το περασμένο φθινόπωρο άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι ενός σκανδάλου με επίκεντρο την κρατική πετρελαϊκή Petrobras. Επί σειρά ετών (από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 και μετά), επιχειρήσεις που συνεργάζονταν με τον πετρελαϊκό κολοσσό κατηγορούνται ότι πλήρωναν μίζες ύψους πολλών εκατ. δολ. σε πολιτικούς και στελέχη της εταιρείας για να εξασφαλίσουν απευθείας αναθέσεις έργων.

Κατηγορούνται επίσης ότι προχωρούσαν σε «απόσβεση» των δωροδοκιών υπερχρεώνοντας την εταιρεία με παραφουσκωμένα συμβόλαια. Για την υπόθεση έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες (δωροδοκία, ξέπλυμα χρήματος κ.ά.) σε περίπου 40 άτομα.

Στο στόχαστρο των Αρχών έχουν μπει ωστόσο και περίπου 50 πρώην και νυν πολιτικοί, μεταξύ αυτών και στελέχη του Εργατικού Κόμματος της Ρούσεφ αλλά και του συγκυβερνώντος PMDB. Η ίδια η πρόεδρος δεν κατηγορείται επισήμως για κάτι, αλλά εμπλέκεται αναπόφευκτα στην υπόθεση... καθώς ήταν πρόεδρος του ΔΣ της Petrobras την περίοδο 2003-2010. Το 77% των Βραζιλιάνων θεωρεί χαρακτηριστικά ότι αυτή είχε γνώση των περιστατικών διαφθοράς αλλά δεν έκανε τίποτα.

www.ethnos.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Βανουάτου: Πτήσεις έκτακτης αν...
Εκκληση στους πολίτες να μην π... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο νησί

Πάρος: Αυτό είναι το πρόγραμμα των...

13 Μαϊος 2025
Ήρθε  στην καρδιά της Παροικίας, με γεύσεις και vibes που αγαπάτε!

Ήρθε στην καρδιά της Παροικίας, με...

14 Μαϊος 2025
Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά ευρήματα στο αρχαίο εργαστήριο γλυπτικής

Πάρος - Παροικία: Νέα αρχαιολογικά...

13 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Κακοκαιρία: Η «μάχη» των καπετάνιων με τους θυελλώδεις ανέμους & οι απόκοσμες εικόνες από την αφρικανική σκόνη (βίντεο)

Κακοκαιρία: Η «μάχη» των καπετάνιων...

17 Μαϊος 2025
Δραματικό το δημογραφικό ισοζύγιο στην Ελλάδα (βίντεο)

Δραματικό το δημογραφικό ισοζύγιο σ...

17 Μαϊος 2025
ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Θριάμβευσαν οι «ερυθρόλευκοι» και έκαναν το 19ο νταμπλ της ιστορίας τους

ΟΦΗ - Ολυμπιακός 0-2: Θριάμβευσαν ο...

17 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ