×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Ποδοσφαιρική ομάδα της Σουηδίας άλλαξε πτήση και σώθηκε

25 Μαρτίου 2015 09:08

Μια ποδοσφαιρική ομάδα της 3ης κατηγορίας της Σουηδίας, που επρόκειτο να ταξιδέψει με το αεροσκάφος Α320 που συνετρίβη σήμερα στις γαλλικές Άλπεις, σώθηκε όταν τα μέλη της αποφάσισαν, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, να αλλάξουν σχέδια και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους μέσω Μονάχου και όχι μέσω Ντίσελντορφ.


Οι ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας Dalkurd FF του Μπόρλενγκε, που επέστρεφαν από την προετοιμασία τους στην Καταλονία, σκόπευαν αρχικά να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Germanwings που πραγματοποιούσε την πτήση από τη Βαρκελώνη για το Ντίσελντορφ. Όταν όμως έφτασαν στη Βαρκελώνη διαπίστωσαν ότι αν επέλεγαν τη συγκεκριμένη πτήση θα έπρεπε να κάνουν πολύωρη στάση στο Ντίσελντορφ, αναμένοντας το επόμενο αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Σουηδία. Για τον λόγο αυτό προτίμησαν να κλείσουν τις τελευταίες διαθέσιμες θέσεις σε τρεις διαφορετικές πτήσεις που θα τους πήγαιναν στη Στοκχόλμη μέσω Ζυρίχης και Μονάχου.

"Σε όσους προσπάθησαν να επικοινωνήσουν μαζί μας τις τελευταίες ώρες, τους λέμε ότι είμαστε στα σπίτια μας και είμαστε καλά. Ήταν ένα άλλο αεροπλάνο. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη", έγραψε στο Twitter ο τερματοφύλακας Φρανκ Πέτερσον.

Ο αθλητικός διευθυντής Άντιλ Κίζιλ αφηγήθηκε στην εφημερίδα Aftonbladet πώς σώθηκαν κατά τύχη: "Στην πραγματικότητα, έπρεπε να πάρουμε αυτό το αεροπλάνο", που συνετρίβη σκοτώνοντας όλους τους επιβαίνοντες. "Εκείνη την ώρα απογειώθηκαν τέσσερα αεροπλάνα που κατευθύνονταν προς τα βόρεια, περνώντας από τις Άλπεις. Ήταν τέσσερα αεροπλάνα και είχαμε παίκτες στα τρία από αυτά. Μάλλον είχαμε απίστευτη τύχη", πρόσθεσε.

Η Dalkurd FF είναι η ομάδα της κουρδικής κοινότητας της Σουηδίας και έχει οπαδούς μεταξύ των Κούρδων της διασποράς σε όλον τον κόσμο.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos