×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 956

Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο του πιλότου που έριξε το airbus;

27 Μαρτίου 2015 08:46

Στα κίνητρα που οδήγησαν τον συγκυβερνήτη του Airbus της Germanwings να ρίξει με τη θέλησή του το αεροσκάφος στις γαλλικές Άλπεις στρέφονται πλέον οι έρευνες. Μετά την εξονυχιστική έρευνα της γερμανικής αστυνομίας στα δύο σπίτια του 28χρονου, από όπου κατασχέθηκαν πολλά προσωπικά αντικείμενα, γίνεται πλέον λόγος για «σημαντικά ευρήματα», που ίσως ρίξουν φως στην υπόθεση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ.

Στο μεταξύ, δημοσιογραφικές πληροφορίες από Γερμανία και Αγγλία κάνουν λόγο για βαριά κατάθλιψη που επιδεινώθηκε από τον πρόσφατο χωρισμό του.  Οι αστυνομικοί που έφτασαν στα σπίτια του Λούμπιτς, στο πατρικό του στο Μονταμπούρ της Γερμανίας και ένα διαμέρισμα στο Ντίσελντορφ, αμέσως μόλις έγινε γνωστό από τον εισαγγελέα της Μασαλίας ότι ο συγκυβερνήτης έριξε σκόπιμα το αεροσκάφος στις γαλλικές Αλπεις, έκαναν φύλλο-φτερό τους χώρους που χρησιμοποιούσε και έχουν συλλέξει έγγραφα και άλλα ευρήματα, ανάμεσα στα οποία και τον υπολογιστή του φερόμενου ως αυτόχειρα και δράστη μαζικής δολοφονίας.

Σύμφωνα μάλιστα με το ρεπορτάζ της Daily Telegraph, μετά την τετράωρη έρευνα υπήρξε μια «σημαντική ανακάλυψη» στο σπίτι του Ντίσελντορφ, το οποίο ο πιλότος μοιραζόταν με την κοπέλα του, με την οποία όμως, όπως υποστηρίζει η Daily ο Αντρέας Λούμπιτς είχε μόλις πρόσφατα χωρίσε με αποτέλεσμα να βιώνει ερωτική απογοήτευση.

«Bρήκαμε κάτι που τώρα θα σταλεί στα εργαστήρια. Δεν μπορούμε να πούμε προς το παρόν τι είναι αλλά ίσως αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο γι' αυτό που συνέβη. Ελπίζουμε τα ευρήματα να μας δώσουν τις εξηγήσεις που ζητάμε», δήλωσε επισήμως στη βρετανική εφημερίδα ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Μάρκους Νίστσερι, χωρίς να σχολιάζει το σενάριο της ερωτικής απογοήτευσης και περιοριζόμενη στο να δηλώνει πως ο 28χρονος συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης βίωνε «μια προσωπική κρίση».

Η αστυνομία πάντως είπε ότι δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.

Βαριά ψυχολογικά προβλήματα
Στο μεταξύ, προς επίρρωσιν των πληροφοριών που έρχονται από χθες το βράδυ ότι ο Γερμανός πιλότος που παρέσυρε στον θάνατο 149 ζωές είχε ιστορικό κατάθλιψης, η Bild δημοσιεύει σήμερα ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ο 28χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και τα οποία τον κρίνουν «μη ικανό» να πιλοτάρει.

Ο Λούμπιτς ήταν 28 ετών και ξεκίνησε τη φοίτησή του στη σχολή της Lufthansa στη Βρέμη το 2008, ωστόσο όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας της οποίας θυγατρική είναι η Germanwings, είχε διακόψει τις σπουδές του για ένα χρονικό διάστημα. Οταν κλήθηκε για εξηγήσεις, ο διευθυντής της εταιρείας είπε πως αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα ρουτίνας, χωρίς να δώσει ή να του ζητηθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν, είπε ότι δεν μπορεί να δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία, επικαλούμενος το ιατρικό απόρρητο που ισχύει και μετά θάνατον.

Σήμερα, πηγές κοντά στις έρευνες, αναφέρουν στην Bild ότι εκείνο το διάστημα ο εκπαιδευόμενος τότε πιλότος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο με κρίσεις πανικού, ενώ έκτοτε όλοι γνώριζαν ότι έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία επέστρεψαν μετά τα προβλήματα στη σχέση του.

Το γερμανικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο RTL από το Μονταμπάουρ –τον τόπο καταγωγής του–, μια παλιά του συμμαθήτριά του δήλωσε ότι πριν από έξι χρόνια της είχε εκμυστηρευθεί ότι έπασχε από υπερκόπωση και κάποιας μορφής κατάθλιψη. Η ίδια ωστόσο δήλωσε ότι τον συνάντησε πριν από τα Χριστούγεννα και της έδωσε την εντύπωση ενός «απολύτως υγιούς νέου».

Αλλάζουν τους κανόνες ασφαλείας μετά το σοκ
Μετά τις αποκαλύψεις του γενικού εισαγγελέα της Μασσαλίας που άφησαν άναυδη την Ευρώπη, η ομοσπονδία των γερμανικών επιχειρήσεων της πολιτικής αεροπορίας (Bundesverband der Deutschen Luftverkehrswirtschaft e.V, BDL) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να επιβάλει στο άμεσο μέλλον ως κανόνα το να βρίσκονται πάντοτε στο πιλοτήριο όλων των αεροσκαφών εν πτήσει δύο πρόσωπα.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, παράλληλα, ο Κάρστεν Σπορ, ο επικεφαλής της Lufthansa, δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί μια συνάντηση για να συζητηθούν τρόποι «οι οποίοι θα επιτρέψουν την αύξηση της ασφάλειας άμεσα» στις εμπορικές πτήσεις αύριο Παρασκευή.

Στη συνάντηση αυτή αναμένεται να λάβουν μέρος εκπρόσωποι των μεγάλων επιχειρήσεων της αεροπορικής βιομηχανίας, «της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αερομεταφορών» (LBA) και των «αρχών», όπως σημείωσε.

Η θέσπιση του κανόνα της συνεχούς παρουσίας δύο προσώπων στο πιλοτήριο αναμένεται ότι θα συζητηθεί στη συνάντηση αυτή, πρόσθεσε ο Σπορ, σύμφωνα με το ARD.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos