Αθωώθηκε 30 χρόνια μετά την καταδίκη του για δύο φόνους που δεν διέπραξε

04 Απριλίου 2015 12:31

Τριάντα χρόνια στη φυλακή θανατοποινιτών για δύο φόνους που δεν έκανε πέρασε ένας 58χρονος Αμερικανός, ο οποίος απαλλάχτηκε από δικαστήριο των ΗΠΑ.


«Ο ήλιος λάμπει και πάλι» ήταν τα πρώτα λόγια του δακρυσμένου Αντονι Ρέι Χίντον μόλις αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν της απόφασης του δικαστηρίου στην κομητεία Τζέφερσον.

 

Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο Χίντον ο οποίος είναι Αφρικανοαμερικανός κατηγορήθηκε για δύο δολοφονίες, εν μέρει λόγω του χρώματος του δέρματός του.
Είχε καταδικαστεί το 1985, για τη δολοφονία δυο υπαλλήλων φαστ-φουντ κατά τη διάρκεια ληστείας. Η αστυνομία δεν βρήκε ποτέ κανένα αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του. Ο Χίντον που την εποχή της σύλληψής του ήταν 29 ετών ανέκαθεν υποστήριζε την αθωότητά του καθώς την κρίσιμη εκείνη ημέρα του διπλού φονικού, εργαζόταν περίπου 25 χιλιόμετρα μακριά σε μία αποθήκη.

Ο 58χρονος άντρας είναι η 152η περίπτωση καταδικασμένου σε θάνατο που τελικά απαλλάσσεται από το 1973 στις Ηνωμένες Πολιτείες και η δεύτερη μέσα στο 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή (TRIP).
Είναι όμως ένας από τους λίγους κρατούμενους που απαλλάχτηκε μεν, αλλά πέρασε τον περισσότερο χρόνο στην πτέρυγα των θανατοποινιτών της φυλακής αναμένοντας την εκτέλεσή του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos