Πάπας: Είμαι άρρωστος, προσευχηθείτε για μένα

07 Μαϊος 2015 12:59

Επιστρέφει η ανησυχία για την υγεία του Πάπα Φραγκίσκου, μετά την έκκληση που απηύθυνε προς το ποίμνιο ενώπιον πιστών με προβλήματα υγείας και ατόμων με ειδικές ανάγκες να προσεύχονται για εκείνον, καθώς, όπως είπε, «είμαι ηλικιωμένος και άρρωστος».


Μιλώντας μετά το τέλος της λειτουργίας σε εκκλησία της πόλης Οστια, όπου ευλόγησε τους παρισταμένους, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ τον Θεό που σε αυτή την κοινότητα οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς χαίρουν καλής περίθαλψης. Οταν οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς δεν λαμβάνουν τη δέουσα φροντίδα, τότε κάτι κακό υπάρχει στην κοινότητα. Σας ζητώ να προσευχηθείτε για μένα, γιατί κι εγώ έχω γεράσει κάπως και είμαι και λίγο άρρωστος. Ομως δεν είμαι και πολύ σοβαρά».
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας Φραγκίσκος παραδέχεται δημόσια ότι η υγεία του είναι κλονισμένη, όμως κατά το παρελθόν υπήρχαν σημάδια ότι είναι άρρωστος. Συγκεκριμένα ο ίδιος σε παλιότερες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι αναμένει να ζήσει μόνο για δύο ή τρία χρόνια το πολύ και μετά να αναχωρήσει «για τον Οίκο του Πατρός». Το στοιχείο όμως που είχε προκαλέσει τις υποψίες ότι ο Πάπας δεν είναι καλά στην υγεία είναι η ακύρωση όλων των υποχρεώσεών του το περασμένο καλοκαίρι.
Λίγο μετά, όπως ανέφερε ο ίδιος, αναγκάστηκε να ακυρώσει τις υποχρεώσεις του μετά την επιμονή των συμβούλων του να αυξήσει τις ώρες ξεκούρασής του, καθώς είναι γνωστό ότι ο 78χρονος Μπεργκόλιο ξεκινάει την ημέρα του στις 4:30 το πρωί και έχει ιδιαίτερα φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα.
Παρά τις δηλώσεις του Φραγκίσκου, δεν έχει γίνει γνωστό κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να προκαλεί ανησυχία για την υγεία του. Τα μόνα που γνωρίζουμε για την κατάστασή του είναι ότι πάσχει από χρόνια ισχιαλγία και ότι όταν ήταν νέος του είχε αφαιρεθεί ένα μέρος από τον ένα πνεύμονά του.
Συνάντηση με Κάστρο
Μερικές ώρες αργότερα πάντως μετά τις νέες ανησυχητικές του δηλώσεις, ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε στο Βατικανό την ομάδα μπασκετικών επιδείξεων Harlem Globetrotters, οι οποίοι μάλιστα γύρισαν μια μπάλα του μπάσκετ στο ακροδάχτυλο του Πάπα.
Επιπλέον μέσα στις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την Κυριακή, ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας θα υποδεχθεί στο Βατικανό τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, για συζητήσεις χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.
Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος έπαιξε ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ Αβάνας και Ουάσιγκτον για τις διαπραγματεύσεις που οδήγησαν στην πρόσφατη εξομάλυνση των διμερών σχέσεων των δύο κρατών. Μάλιστα ο Πάπας, όπως έχει ανακοινωθεί, τον Σεπτέμβριο θα κάνει μια πρώτη στάση στην Αβάνα πριν φτάσει στις ΗΠΑ για την προγραμματισμένη επίσημη επίσκεψή του.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos