300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το Ραμάντι του Ιράκ

19 Μαϊος 2015 11:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν το Ραμάντι του Ιράκ

test2

test2

Κάθε χαρτί που έχει στη διάθεση της ρίχνει στη μάχη εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) η κυβέρνηση του Ιράκ, μετά την κατάληψη της πόλης του Ραμάντι από τους τζιχαντιστές, στέλνοντας για την ανακατάληψή της 3.000 άνδρες της σιιτικής πολιτοφυλακής «Λαϊκή Κινητοποίηση».


Παράλληλα με την κατάληψη θέσεων από τους σιίτες ανατολικά της πόλης, ύστερα από αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία έπληξε 19 φορές από αέρος θέσεις των ανδρών του ISIS, ενώ στη Βαγδάτη έφθασε χθες ο υπουργός Αμυνας του Ιράν Χοσεΐν Ντεγκάν για συνομιλίες. Η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί πριν από την πτώση του Ραμάντι, όμως οι τελευταίες εξελίξεις αναμένεται να συζητηθούν.

Η άτακτη φυγή των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας (που τις ακολούθησαν και 25.000 πρόσφυγες) από την πόλη του Ραμάντι τα τελευταία 24ωρα και η ταχύτατη προέλαση των τζιχαντιστών, οι οποίοι φέρονται να κινούνται προς τη βάση Χαμπανίγια την οποία υπερασπίζονται οι σιίτες πολιτοφύλακες, ντρόπιασε σύμφωνα με τους αναλυτές την ιρακινή κυβέρνηση, αποτελώντας πισωγύρισμα στην εκστρατεία της κατά του ISIS με δεδομένο ότι το Ραμάντι βρίσκεται μόλις 100 χλμ. από τη Βαγδάτη.
Σε δηλώσεις στο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ερικ Σουλτς ανέφερε: «Δεν αρνείται κανείς ότι αποτελεί οπισθοδρόμηση της εκστρατείας, αλλά κανείς δεν αρνείται επίσης ότι θα βοηθήσουμε τους Ιρακινούς να ανακαταλάβουν το Ραμάντι». Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, τόνισε σε δηλώσεις του «θα πάρουμε πίσω το Ραμάντι με τον ίδιο τρόπο που αργά αλλά σταθερά παίρνουμε πίσω το υπόλοιπο Ιράκ, με τις ιρακινές χερσαίες δυνάμεις και τη δύναμη αέρος της συμμαχίας».
Αμερικανοί
Αλλος ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι παρότι η χώρα του θα στηρίξει την προσπάθεια του Ιράκ να ανατρέψει την αρνητική γι' αυτό εξέλιξη στο Ραμάντι, αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, η αμερικανική κυβέρνηση έχει αποκλείσει την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων γι' αυτό τον σκοπό.
Επιπλέον, σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο που επικαλείται το Ρόιτερς, αυτό που χρειάζεται είναι «όσοι είναι στο Ιράκ να υπερασπιστούν το Ιράκ, στο τέλος τέλος είναι οι ίδιοι οι Ιρακινοί που πρέπει να το κάνουν αυτό. Πρέπει να θυμόμαστε ποιανού χώρα είναι και ποιος έχει την ευθύνη γι' αυτήν. Δεν είναι οι ΗΠΑ σε αυτή την περίπτωση».
Από την πλευρά του το Ιράν είναι διατεθειμένο να βοηθήσει, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ανώνυμος σύμβουλος του ανώτατου πνευματικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Οπως ανέφερε, «το Ραμάντι θα απελευθερωθεί, όπως συνέβη και με το Τικρίτ».
Την ίδια ώρα πάντως που το Ισλαμικό Κράτος εκκαθαρίζει το Ραμάντι από τους «αποστάτες» γεμίζοντας τους δρόμους με πτώματα, όπως λένε οι αναφορές, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν την ανάκριση της συζύγου του στελέχους του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Σαγιάφ, που πριν από δύο μέρες εκτελέστηκε από ομάδα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που έδρασαν σε συριακό έδαφος.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ανάκριση της Ουμ Σαγιάφ έχει αναλάβει ειδική ομάδα (HIG), η οποία αποτελείται από ειδικούς όλων των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ. Στόχος είναι να λάβουν οι ΗΠΑ όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούν από την Ουμ Σαγιάφ για θέματα που πιστεύεται ότι έχει γνώση, όπως είναι το θέμα των ξένων ομήρων.
Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, η υπό τις ΗΠΑ συμμαχία πραγματοποίησε εκτός από τα 19 πλήγματα στο Ιράκ άλλα έξι στη Συρία κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Χασάκα. Το δεύτερο μέτωπο αυτήν τη στιγμή στη Συρία είναι κοντά στο Ιντλίμπ, όπου το Μέτωπο Αλ Νούσρα μαζί με την ισλαμιστική ομάδα Αχράρ Αλ Σαμ προσπαθούν να καταλάβουν από τον συριακό στρατό τη βάση Μαστούμα.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Στοχευμένες επιθέσεις ΗΠΑ κατά...
Ψάχνουν σε ναυάγιο 250 ετών θη... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Όσα πρέπει να γνωρίζουν κάτοικοι και τουρίστες

Πάρος – Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφο...

16 Ιουνίου 2025
Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρηση άτομα για άμεση πρόσληψη

Πάρος: Ζητούνται από γνωστή επιχείρ...

17 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου παραχωρείται οικόπεδο για λειτουργία νέας Δομής υγείας στο νησί (Βίντεο)

Πάρος: Αυτή είναι η περιοχή όπου πα...

20 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Μητσοτάκης: Πλοία του ΠN έξω από χωρικά ύδατα της Λιβύης -«Δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές»

Μητσοτάκης: Πλοία του ΠN έξω από χω...

23 Ιουνίου 2025
Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πεντέλη: Ένας άνθρωπος νεκρός -Τρεις τραυματίες (βίντεο)

Αυτοκίνητο έπεσε σε χαντάκι στην Πε...

23 Ιουνίου 2025
Εφιαλτικές ώρες στη Χίο: Εκκενώνεται ο Δαφνώνας - "Μάχη" σε τρία μέτωπα φωτιάς (βίντεο)

Εφιαλτικές ώρες στη Χίο: Εκκενώνετα...

23 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ