300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

3 εκατομμύρια. παιδιά στη Γαλλία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

10 Ιουνίου 2015 11:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
3 εκατομμύρια. παιδιά στη Γαλλία ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας

test2

test2

«Γροθιά» για τη γαλλική κυβέρνηση και την κοινωνική της πολιτική ήταν η έκθεση της UNICEF, που αποκαλύπτει ότι ένα στα πέντε παιδιά στη Γαλλία ζει σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας.


Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών υπογράμμισε ότι τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση έχει επιδεινώσει τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων, ενώ παράλληλα έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, φτάνοντας τα τρία εκατομμύρια.
Oπως προκύπτει από τα στοιχεία που συνέλεξε η UNICEF, από το 2008 μέχρι το 2012, στα παιδιά που ζουν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες προστέθηκαν άλλα 440.000.
«Η έκθεσή μας είναι ένα προειδοποιητικό καμπανάκι που θα πρέπει να πιέσει τις γαλλικές Αρχές να αναλάβουν επειγόντως αποτελεσματική δράση για κάθε παιδί» τόνισε η επικεφαλής της UΝΙCEF Γαλλίας, Μισέλ Μπαρζάκ. «Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά πληρώνουν το βαρύτερο τίμημα της οικονομικής κρίσης, επειδή η φτώχεια εμποδίζει σε τεράστιο βαθμό την ανάπτυξή τους, τα καθιστά ευάλωτα για μεγάλο χρονικό διάστημα και θέτει το μέλλον τους σε κίνδυνο» σημειώνει η έκθεση του διεθνούς οργανισμού.
Σοκ
Τα στοιχεία είναι πραγματικά σοκαριστικά για μια χώρα όπως η Γαλλία, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης: σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο του 2014 τουλάχιστον 30.000 δεν έχουν στέγη, ένας αριθμός που αυξήθηκε κατά 44% στο διάστημα από το 2001 μέχρι το 2012. Ακόμη, 140.000 εγκαταλείπουν το σχολείο κάθε χρόνο, ενώ το 28% των ανηλίκων από έξι έως 18 ετών κάνουν σκέψεις περί αυτοκτονίας. Το συγκεκριμένο εύρημα αναφέρεται σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2014 σε 11.232 παιδιά. Ταυτόχρονα, στη σημερινή Γαλλία περίπου 10.000 παιδιά ζουν σε παραγκουπόλεις.
Πρόκειται κυρίως για παιδιά μεταναστών, τα οποία δεν συνοδεύονται από κάποιον ενήλικο. «Η κατάσταση των ακηδεμόνευτων παιδιών που ζουν στις παραγκουπόλεις είναι απαράδεκτη» τονίζει η έκθεση της UNICEF, που υπογραμμίζει ότι «οι ανήλικοι αυτοί που στερούνται των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους και υφίστανται διακρίσεις, συγκαταλέγονται στις πιο ευάλωτες ομάδες παιδιών». Οπως δήλωσε η Μπαρζάκ, τα παιδιά αυτά παγιδεύονται σε δύσκολες καταστάσεις εξαιτίας των συνθηκών στις οποίες ζουν, με αποτέλεσμα να πέφτουν εύκολα θύματα του εμπορίου λευκής σαρκός.
Η UΝΙCEF αναφέρει ότι, παρά τα σοκαριστικά στατιστικά στοιχεία, η Γαλλία εξακολουθεί να θεωρείται καλή χώρα για να γεννηθεί και να μεγαλώσει κάποιος, σε σύγκριση με άλλα μέρη του κόσμου. Ωστόσο, «η Γαλλία απέτυχε εν μέρει σε ό,τι έχει να κάνει με την παιδική και τη νεανική ηλικία. Δεν υπάρχει μια συνολική στρατηγική για τα παιδιά στη Γαλλία και δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική κρατική πολιτική ή μηχανισμός που να διαχειρίζεται την παιδική και την εφηβική ηλικία» πρόσθεσε η επικεφαλής της UΝΙCEF Γαλλίας.
Ο Oργανισμός ευελπιστεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση του Φρανσουά Ολάντ και σε σχέση με τις δεσμεύσεις της για την καταπολέμηση της ανεργίας. Oταν εξελέγη ο Ολάντ δεσμεύτηκε ότι θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, κάτι στο οποίο μέχρι στιγμής έχει αποτύχει. Στη Γαλλία υπάρχουν 3,53 εκατομμύρια άνεργοι, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 10%, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για τη χώρα.

 

www.ethnos.gr

 

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Έναρξη συνόδου: 30 χρόνια από...
Νέα κρούσματα του κορονοϊού ME... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

Epimelitirio

crios beach1

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Σεπτέμβριος 2022 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Αντιδράσεις αυτοκινητιστών taxi σε δημοσίευμα για την Uber – Αποκατάσταση της αλήθειας

Πάρος: Αντιδράσεις αυτοκινητιστών t...

31 Ιουλίου 2025
Πάρος: Άλλαξε η νυχτερινή εικόνα του Περιφερειακού Παροικίας! – Άπλετο φως από τις κολώνες ηλεκτροφωτισμού (Βίντεο)

Πάρος: Άλλαξε η νυχτερινή εικόνα το...

01 Αυγούστου 2025
Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Σίφνου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

01 Αυγούστου 2025

Τελευταία Νέα

4 ιδέες για να κάνεις τη φωτογράφιση του γάμου σου αξέχαστη

4 ιδέες για να κάνεις τη φωτογράφισ...

07 Αυγούστου 2025
Έρχονται νέα χαρτονομίσματα του ευρώ -  Η Μαρία Κάλλας θα απεικονίζεται στα 5 ευρώ

Έρχονται νέα χαρτονομίσματα του ευρ...

07 Αυγούστου 2025
Συλλήψεις σε Νάξο, Θήρα και Μύκονο

Συλλήψεις σε Νάξο, Θήρα και Μύκονο

07 Αυγούστου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ