Ρομπότ σκότωσε εργάτη σε εργοστάσιο της Volkswagen

03 Ιουλίου 2015 11:38

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γερμανία η είδηση ότι ρομπότ... σκότωσε έναν εργάτη σε εγκαταστάσεις της Volkswagen.


Tο φρικτό εργατικό ατύχημα συνέβη την περασμένη Δευτέρα σε εργοστάσιο της Volkswagen στο Μπάουναταλ, 100 χιλιόμετρα βόρεια της Φρανκφούρτης, μέσα στην αίθουσα 6, όπου κατασκευάζονται οι ηλεκτρικοί κινητήρες της εταιρείας. Σε αυτήν ο άτυχος 22χρονος, που ήταν εργαζόμενος μιας άλλης εταιρείας της Σαξονίας και ασχολείτο με τον προγραμματισμό του ρομπότ, πιάστηκε και συνεθλίβη από αυτό και λίγο αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο της πόλης Κάσελ, στο οποίο είχε μεταφερθεί.
«Aνθρώπινο λάθος»
Ο ίδιος εργαζόταν σε ομάδα που εγκαθιστούσε το ρομπότ, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία απέδωσε το περιστατικό σε «ανθρώπινο λάθος» και όχι στο ρομπότ.Οταν έλαβε χώρα το περιστατικό ήταν παρών στον χώρο, αλλά στο εξωτερικό του, και άλλος ένας εργάτης, ο οποίος δεν έπαθε κάτι. «Το ρομπότ μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να εκτελεί διάφορες εργασίες κατά τη διάρκεια της συναρμολόγησης», δήλωσε ο Χέικο Χίλγουιγκ της Volkswagen. «Κανονικά λειτουργεί μέσα σε έναν περιορισμένο χώρο εντός των εγκαταστάσεων του εργοστασίου, όπου μεταφέρει και διαχειρίζεται εξαρτήματα των αυτοκινήτων», όπως προσέθεσε.
Οπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας, σχετική «έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη», για αυτόν τον λόγο δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό και δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Πάντως, το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA ανέφερε ότι διερευνάται εάν θα έπρεπε να απαγγελθούν κατηγορίες και σε βάρος τίνος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο της αμέλειας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos