Ιταλία: 12 μετανάστες νεκροί - 823 διασωθέντες σε 8 επιχειρήσεις

10 Ιουλίου 2015 11:41

Συνολικά 823 μετανάστες διασώθηκαν σε οκτώ διαφορετικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες, Πέμπτη, ενώ ανασύρθηκαν 12 νεκροί, ανακοίνωσε τη χθεσινή νύχτα η ιταλική ακτοφυλακή.


Κατά την διάρκεια της μιας από αυτές τις επιχειρήσεις, το πλοίο Dattilo της ακτοφυλακής ανέσυρε "ένα φουσκωτό, το οποίο έβαζε εν μέρει νερά, από το οποίο διασώθηκαν 106 μετανάστες και ανασύρθηκαν 12 νεκροί", διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ακτοφυλακής.

Περισσότεροι από 70.000 μετανάστες έχουν φτάσει στις ιταλικές ακτές από την αρχή της χρονιάς. Αυτός ο αριθμός ρεκόρ ξεπερνάει τον αντίστοιχο του πρώτου εξαμήνου της περασμένης χρονιάς όταν σχεδόν 64.000 πρόσφυγες έφθασαν στις ακτές της χώρας.

Το Βερολίνο και το Παρίσι ανακοίνωσαν χθες στο Λουξεμβούργο ότι θα δεχθούν το ένα τρίτο των περίπου 60.000 μεταναστών, όπως προβλέπει η ΕΕ για να ανακουφιστούν η Ιταλία και η Ελλάδα, οι οποίες δέχονται πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την μεγάλη μεταναστευτική ροή.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos