Τα Βαλκάνια είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους

16 Ιουλίου 2015 12:41

Τα Βαλκάνια είναι ο επόμενος στόχος των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, όπως διαμήνυσε η οργάνωση σε νέο βίντεο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο.


Πρώτος «σταθμός», όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν, θα είναι η Σερβία, μετά την κατάκτηση της οποίας θα ακολουθήσουν η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και τέλος η Αλβανία, η ΠΓΔΜ και το Κόσοβο. «Χαρείτε Βαλκάνιοι, πλησιάζουν καλύτερες μέρες, έρχονται οι μουσουλμάνοι, είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο» είναι το μήνυμα που απευθύνει το ΙΚ στους μουσουλμάνους των Βαλκανίων, τους οποίους ενθαρρύνει να ενταχθούν στους κόλπους του.
Μέσω μιας κασίντα -θρησκευτικής ωδής- και προβάλλοντας έναν χάρτη των Βαλκανίων, οι τζιχαντιστές διαμηνύουν στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube στις 10 Ιουλίου ότι σχεδιάζουν να επεκτείνουν σε ολόκληρη την περιοχή την ισλαμική εξουσία.
Βίντεο
Το βίντεο, με τίτλο «Είμαστε το ισλαμικό χαλιφάτο», ξεκινάει με μια φράση από το Κοράνι στη σερβική γλώσσα που λέει ότι οι αληθινοί μουσουλμάνοι πρέπει να κάνουν πόλεμο εναντίον όλων των απίστων μέχρι να αναγνωρίσουν ότι ο Αλλάχ είναι ο ένας και μοναδικός θεός.
Στο τέλος του βίντεο δημοσιεύεται και απειλητικό μήνυμα προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Οπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ, είναι το πρώτο απειλητικό μήνυμα για τα Βαλκάνια μετά το βίντεο που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο, με το οποίο το «Ισλαμικό Κράτος» ανακοίνωσε την άφιξή του στην περιοχή.
Σύμφωνα με αναλυτές, η Βοσνία είναι μία από τις χώρες όπου η σουνιτική οργάνωση έχει βρει πρόσφορο έδαφος για στρατολόγηση μαχητών και σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων. Η υψηλή ανεργία μεταξύ των Βόσνιων νέων, οι εθνοτικές διαμάχες και η πολιτική αστάθεια στη χώρα ευνοούν την εξτρεμιστική δράση και απειλούν να ανοίξουν ένα νέο μέτωπο τρομοκρατίας εντός της Ευρώπης.
Σύμφωνα με έκθεση ακαδημαϊκών στο Σαράγεβο για την τζιχαντιστική απειλή, την περίοδο 2013-2014 περισσότερα από 200 άτομα μετέβησαν από τη Βοσνία στη Συρία, το ένα τέταρτο των οποίων είχαν επιστρέψει στην πατρίδα τους μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos