300 συλλήψεις μελών του ISIS και του ΡΚΚ στην Τουρκία

25 Ιουλίου 2015 15:08

Με περίπου 300 συλλήψεις μελών του Ισλαμικού Κράτους (ISIS), του PKK και αριστερών οργανώσεων (DHKP-C) από την αντιτρομοκρατική απάντησε η Τουρκία στα διάφορα περιστατικά ένοπλης βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία και στο θερμό επεισόδιο στο Κιλίς με τις δυνάμεις του ISIS.


Παράλληλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν χθες θέσεις του Ισλαμικού Κράτους εντός της Συρίας, χωρίς όμως τα αεροσκάφη να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο της Συρίας, όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου προειδοποίησε ότι «οι επιχειρήσεις που ξεκίνησαν δεν είναι μεμονωμένες και θα συνεχιστούν».
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική, συνολικά 297 ύποπτοι συνελήφθησαν σε 13 περιφέρειες, εξ αυτών μόλις οι 37 ήταν ξένοι υπήκοοι. Κάποια μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι σε μία από τις 100 εφόδους που έκαναν οι δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής υπήρχε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα μία γυναίκα φερόμενη ως μέλος του DHKP-C να χάσει τη ζωή της.
Νταβούτογλου
Σύμφωνα με το Ρόιτερς, Τούρκος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του δήλωσε πως: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτό είναι η αρχή μιας στρατιωτικής επέμβασης, αλλά σίγουρα η πολιτική που θα ακολουθήσουμε θα είναι πιο παρεμβατική, ενεργός και πιο συγκεκριμένη». Από την πλευρά του ο Αχμέτ Νταβούτογλου ανέφερε ότι: «Η Τουρκία δεν μπορεί να παραμένει αδρανής όταν Κούρδοι, αριστεροί και τζιχαντιστές ένοπλοι βάζουν τη χώρα στο στόχαστρο. Η παραμικρή κίνηση που θα απειλήσει την Τουρκία θα προκαλέσει την πιο σοβαρή αντίδρασή της.
Δεν τίθεται θέμα για την Τουρκία να λάβει μέρος στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία εδώ και τέσσερα χρόνια, αλλά θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των συνόρων μας». Δηλώσεις για τις εξελίξεις έκανε όμως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε πως οι επιδρομές στη μεθόριο με τη Συρία ήταν «μόνο το πρώτο βήμα» και πως «οι ένοπλες οργανώσεις πρέπει να κατεβάσουν τα όπλα τους ή θα υποστούν τις συνέπειες».

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos