Την ξενοφοβική ρητορική του Τραμπ στηρίζει η Πέιλιν

08 Σεπτεμβρίου 2015 11:47

Αμερικανικά» θα έπρεπε να μιλούν οι μετανάστες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την πρώην υποψήφια αντιπρόεδρο εκ μέρους των Ρεπουμπλικανών το 2008, Σάρα Πέιλιν, που ένωσε τη φωνή της με τις επικρίσεις που εκτόξευσε ο ομοϊδεάτης της Ντόναλντ Τραμπ κατά του έτερου διεκδικητή του χρίσματος το 2016, Τζεμπ Μπους, επειδή μίλησε ισπανικά. «Είναι πλεονέκτημα για τον Τζεμπ Μπους να έχει τη δυνατότητα να μιλάει τόσο καλά ισπανικά, επειδή έχουμε έναν μεγάλο και υπέροχο ισπανόφωνο πληθυσμό που βοηθάει στην οικοδόμηση της Αμερικής», είπε η Πέιλιν στην εκπομπή του CNN «State of the Union».

«Από την άλλη, πιστεύω ότι πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα και να τους ρωτήσουμε: Θέλετε να μείνετε στην Αμερική; Πρώτον, καλύτερα να είστε μόνιμα εδώ ή θα πρέπει να φύγετε. Δεύτερον, όταν είστε εδώ, να μιλάτε αμερικανικά. Εννοώ πως αυτό είναι δίκαιο. Να μιλάτε αγγλικά», συμπλήρωσε η ίδια που ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος του Τζον Μακέιν το 2008.

 

Η Πέιλιν, η οποία είναι δημοφιλής μεταξύ των Αμερικανών συντηρητικών, τόνισε ότι μια ενοποιητική πτυχή του έθνους είναι η γλώσσα που είναι κατανοητή από όλους. Οι περισσότεροι παράνομοι μετανάστες στις ΗΠΑ προέρχονται από το Μεξικό και άλλες ισπανόφωνες χώρες της Λατινικής Αμερικής. Την περασμένη Πέμπτη, ο Μπους απέρριψε την ιδέα του Τραμπ ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στις ΗΠΑ θα πρέπει να μιλούν μόνο αγγλικά. Ο Μπους, ο οποίος μιλάει άψογα ισπανικά και συχνά τα χρησιμοποιεί σε δημόσιες εκδηλώσεις, υποσχέθηκε να συνεχίσει να το κάνει όποτε το αισθάνεται. Ο Τραμπ, ο οποίος προς το παρόν προηγείται στην κούρσα για τη διεκδίκηση του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών, έχει αναγάγει σε σημαία του προεκλογικού του αγώνα την αντιμεταναστευτική, ξενοφοβική ρητορική του. «Είμαστε ένα έθνος που μιλάει αγγλικά», διακήρυξε. Από την πλευρά του ο Μπους χαρακτήρισε διχαστική την επίθεση εναντίον του από τον Τραμπ, επειδή «μιλάει μεξικανικά» στη διάρκεια επίσκεψής του στα αμερικανικά σύνορα. Η Πέιλιν παραδέχθηκε ότι στο γυμνάσιο μάθαινε ισπανικά. «Και γαλλικά μάθαινα στο γυμνάσιο. Δεν θα έπρεπε να διδάσκομαι και τις δύο ταυτόχρονα, γιατί τα μπέρδεψα τελικά την περίοδο της αποφοίτησης», δήλωσε η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας.

Η Πέιλιν δήλωσε ότι θα της άρεσε να διοριστεί υπουργός Ενέργειας σε μια κυβέρνηση Τραμπ. «Σκέφτομαι πολύ το υπ. Ενέργειας, επειδή η ενέργεια είναι το μωρό μου, πετρέλαιο, αέριο και ορυκτά, όλα αυτά που έκρυψε στη Γη ο Θεός για να τα χρησιμοποιήσει η ανθρωπότητα αντί να βασίζεται σε εχθρικές ξένες χώρες από τις οποίες θα καλούμαστε να εισάγουμε τα αποθέματά τους», σχολίασε η ίδια. «Κι αν ήμουν επικεφαλής του υπουργείου, θα καταργούσα αυτήν την πολιτική». Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην κυβερνήτης της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, ο οποίος φιλοδοξεί να γίνει ο τρίτος της δυναστείας των Μπους που θα γίνει ένοικος του Λευκού Οίκου, μετά τον πατέρα του και τον αδελφό του, παρουσιάζει καθοδική πορεία. Αν και μέχρι τον Ιούνιο εμφανιζόταν ως ο επικρατέστερος για το χρίσμα, τα ποσοστά του έχουν κατρακυλήσει πλέον σε μονοψήφια νούμερα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos