Γαλλία: Ταυτοποιήθηκαν τρεις συνολικά από τους δράστες των επιθέσεων

15 Νοεμβρίου 2015 22:26

Οι Γάλλοι ερευνητές ταυτοποίησαν άλλους δύο από τους νεκρούς δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, εκτός από τον Ομάρ Ισμαήλ Μοστεφαΐ, 29 ετών, και πλέον γνωρίζουν τα στοιχεία των τριών από αυτούς, ανακοίνωσαν οι εισαγγελικές αρχές.

Οι δύο άνδρες που ταυτοποιήθηκαν ήταν Γάλλοι που διέμεναν στο Βέλγιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εισαγγελέα Φρανσουά Μολέν. Ο ένας, ηλικίας 20 ετών, ήταν ο δράστης μιας από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που σημειώθηκαν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Ο δεύτερος, ηλικίας 31 ετών, ανατίναξε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος στη λεωφόρο Βολτέρ, κοντά σε ένα μπαρ στο ανατολικό Παρίσι.

 

Σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, η ταυτοποίησή τους κατέστη δυνατή μέσω των δακτυλικών αποτυπωμάτων τους.

Ταυτόχρονα, η γαλλική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα μέσω του Twitter τη φωτογραφία ενός υπόπτου, του Αμπντεσλάμ Σαλά, 26 ετών, κάνοντας έκκληση στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι για αυτόν να δώσουν πληροφορίες.

Ο Σαλά, που έχει γεννηθεί στο Βέλγιο και κατοικούσε στη συνοικία Μολενμπέκ των Βρυξελλών, ενδέχεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Παρισιού και σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές.

Η αστυνομία χαρακτήρισε τον Σαλά "επικίνδυνο" και συνέστησε στους πολίτες "να μην επέμβουν" οι ίδιοι αν τον δουν αλλά να ενημερώσουν τις αρχές.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos