Ανοιξαν το μαύρο κουτί του ρωσικού αεροσκάφους σε απευθείας μετάδοση

18 Δεκεμβρίου 2015 17:02

Ανοίχτηκε ενώπιον δημοσιογράφων στη Μόσχα το μαύρο κουτί του ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24 που καταρρίφθηκε από τουρκικό F-16 στην συρο-τουρκική μεθόριο στις 24 Νοεμβρίου.

«Είναι η πρώτη φορά που ανοίγουμε ένα μαύρο κουτί σε απευθείας μετάδοση», σχολίασε στο Ροσίγια 24 ο πτέραρχος Σεργκέι Ντρόνοφ.

 

Η αποσφράγιση του μαύρου κουτιού έγινε σήμερα μπροστά σε κάμερες και δημοσιογράφους. Τεχνικοί αφαίρεσαν τρία κυκλώματα με τα τσιπάκια μνήμης, ορισμένα εκ των οποίων φάνηκαν κατεστραμμένα και σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, οι ερευνητές θα ενημερώσουν σύντομα πόσα από τα δεδομένα μπορούν να ανακτηθούν.

Μετά την αφαίρεση, τα τσιπάκια μνήμης τοποθετήθηκαν σε χρηματοκιβώτιο. Μια προκαταρκτική έκθεση για τα ευρήματα ενδέχεται να δημοσιευτεί την Δευτέρα.

Η αποκωδικοποίηση των στοιχείων του καταγραφέα πτήσης θα αποδείξει την «πισώπλατη μαχαιριά» της Τουρκίας, είχε δηλώσει ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, ο οποίος είχε ζητήσει την παρουσία διεθνών εμπειρογνωμόνων στην ανάλυση των στοιχείων, καθώς η Μόσχα προσπαθεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν σκιές ή υπόνοιες αλλοίωσης των δεδομένων.

Ωστόσο παρότι ο ρωσικός στρατός απέστειλε πρόσκληση σε ειδικούς από 14 κράτη για να συμμετέχουν στην αποκωδικοποίηση, μόνο δυο εξ αυτών -από Βρετανία και Κίνα- ανταποκρίθηκαν, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι Ρώσοι από την αρχή υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, ούτε και οι απανωτές προειδοποιήσεις προς το ρωσικό αεροσκάφος- το οποίο όπως τονίζουν- καταρρίφθηκε ενώ βρισκόταν στη Συρία, σε επαρκή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα.

Η Μόσχα είναι πεπεισμένη ότι θα δικαιωθεί, καθώς εκφράζει βεβαιότητα ότι τα στοιχεία του καταγραφέα πτήσης θα ενισχύσουν την δική της εκδοχή, περί εσκεμμένης, εχθρικής ενέργειας, από την πλευρά της Άγκυρας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos