Δύο συλλήψεις για τις σεξουαλικές επιθέσεις στην Κολωνία

08 Ιανουαρίου 2016 20:13

Δύο άνθρωποι συνελήφθησαν για τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης.

Το δίκτυο WDR ανέφερε ότι τα βίντεο από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό στον καθεδρικό ναό της πόλης – το σκηνικό όπου διαδραματίστηκαν οι περισσότερες από τις σεξουαλικές επιθέσεις – βρέθηκαν στα κινητά τηλέφωνα των δύο ανδρών.

 

Σύμφωνα με το WDR τα βίντεο δείχνουν βίαιες συγκρούσεις και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος των γυναικών.
Η αστυνομία της Κολωνίας δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει το δημοσίευμα, αλλά δηλώνουν ότι διερευνούν επί του παρόντος 21 άτομα σε σχέση με τις σεξουαλικές επιθέσεις.

Ζήτησαν άσυλο 18 άτομα που εμπλέκονται στις βιαιότητες
Πρόσωπα που έχουν ζητήσει άσυλο ήταν μεταξύ αυτών που ενέχονται στις βιαιότητες που σημειώθηκαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, ανακοίνωσε σήμερα το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Τομπίας Πλάτε δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ομοσπονδιακή αστυνομία ταυτοποίησε 31 πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο στις βιαιότητες, 18 από τα οποία έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία.

Ο Πλάτε δήλωσε πως η μεγάλη πλειονότητα των 32 εγκληματικών πράξεων που τεκμηριώθηκαν από την ομοσπονδιακή αστυνομία εκείνη τη νύκτα συνδέονταν με κλοπή και σωματικά τραύματα. Τρία σχετίζονταν με σεξουαλικές επιθέσεις, αν και η αστυνομία δεν έχει ονόματα για να συνδέσει μ' αυτές τις πράξεις.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως από τα 31 πρόσωπα που ανακρίνονται, εννέα είναι Αλγερινοί, οκτώ Μαροκινοι, πέντε Ιρανοί και τέσσερις Σύροι. Δύο γερμανοί πολίτες, ένας ιρακινός, ένας σέρβος και ένας αμερικανός πολίτης βρίσκονται επίσης μεταξύ αυτών που διέπραξαν αδικήματα στη διάρκεια της νύχτας της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos