Συνελήφθη στο Βέλγιο, ύστερα από έφοδο, ο Αμπντεσλάμ

19 Μαρτίου 2016 11:16

Τραυματίστηκε και συνελήφθη σε διαμέρισμα του προαστίου Μόλενμπεκ στις Βρυξέλλες αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, ο υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι τον περασμένο Νοέμβριο, Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αν και κάποια άλλα μέσα έκαναν απλώς λόγο για «ενδείξεις» ότι πρόκειται για τον συγκεκριμένο ύποπτο.


Παράλληλα, επιφυλάξεις για την ταυτότητα του συλληφθέντος διατύπωσε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος επιβεβαίωσε την πληροφορία για μεγάλη επιχείρηση στις Βρυξέλλες. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομή στη συνοικία χθες το απόγευμα, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του καταζητούμενου σε διαμέρισμα. Το γαλλόφωνο βελγικό κανάλι RTBF ανέφερε πως υπάρχουν δύο τραυματίες, ενώ άλλες πηγές μιλούσαν για έναν νεκρό. Ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιδρομές, ο Βέλγος πρωθυπουργός Σαρλ Μισέλ εθεάθη να βγαίνει βιαστικός από τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. και επρόκειτο να συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών του.

Την παρουσία του καταζητούμενου τρομοκράτη στο κρησφύγετο του προαστίου των Βρυξελλών Φορέ είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα αστυνομική έρευνα. Σύμφωνα με χθεσινές πληροφορίες γαλλικών μέσων ενημέρωσης, είχε εντοπισθεί γενετικό υλικό, το οποίο ανήκει στον Αμπντεσλάμ, στη γιάφκα της Φορέ. Ο καταζητούμενος, μέλος της ομάδας τρομοκρατών που επιτέθηκε στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου, φέρεται να βρισκόταν στο επίμαχο διαμέρισμα τις τελευταίες 15 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της εφόδου της κοινής γαλλοβελγικής αστυνομικής δύναμης στις αρχές της εβδομάδας, ένας τρομοκράτης έπεσε νεκρός, ενώ τέσσερις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos