Ιταλία: Συνελήφθη Αλγερινός που φέρεται να πλαστογράφησε έγγραφα τζιχαντιστών

27 Μαρτίου 2016 11:53

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε έναν Αλγερινό υπήκοο σε βάρος του οποίου υπάρχουν υποψίες ότι παρήγαγε πλαστά έγγραφα που χρησιμοποίησαν τζιχαντιστές οι οποίοι συνδέονται με τις πρόσφατες πολυαίμακτες επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, όπως μετέδωσαν χθες ιταλικά ΜΜΕ.


Ο Τζαμάλ Εντίν Ουάλι, 40 ετών, συνελήφθη από μέλη μιας ειδικής μονάδας της αστυνομίας, της DIGOS, στο Μπελίτσι, κοντά στο Σαλέρνο της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG 24 και άλλα ιταλικά ΜΜΕ.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Γενικών Ερευνών και Ειδικών Επιχειρήσεων (Divisione Investigazioni Generali e Operazioni Speciali, DIGOS) για σχόλια σχετικά με την υπόθεση. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, σε βάρος του Ουάλι είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τις βελγικές αρχές διότι παρήγαγε και προμήθευσε πλαστά έγγραφα προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για παράνομη μετανάστευση.

Το όνομά του βρέθηκε σε έγγραφα που κατασχέθηκαν σε έφοδο που έγινε σε ένα διαμέρισμα κοντά στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, ανάμεσα στα οποία ήταν χαρτιά και φωτογραφίες κάποιων από τους τζιχαντιστές που διέπραξαν τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου και στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, όπως και τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούσαν, κατά τα ιταλικά ΜΜΕ. Κατά τα δημοσιεύματα η ιταλική αστυνομία έχει ενημερώσει ήδη τις βελγικές αρχές για τη σύλληψη και ο Αλγερινός υπήκοος αναμένεται πως πρόκειται να εκδοθεί στο Βέλγιο μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Ρέντσι: «Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος πρέπει να εξαλειφθεί»

Η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) πρέπει να εξαλειφθεί, ενώ πρέπει όλοι να της αρνούνται το προνόμιο να αποκαλείται κράτος, υποστήριξε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι. «Πρέπει να αντιδράσουμε. Φυσικά καταστρέφοντάς τους, και με την ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπου είναι απαραίτητο και εφικτό. Αλλά ο πόλεμος διεξάγεται από κυρίαρχα κράτη, ενώ η τρομοκρατία ασκείται από αδίστακτους και επικίνδυνους πυρήνες, που δεν τους αξίζει να θεωρούνται ως κυρίαρχα κράτη. Θέλουν να αποκαλούνται το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τους λέμε Ντάες», ανέφερε ο Ρέντσι σε ένα κείμενό του που διανεμήθηκε στα μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος, του οποίου είναι πρόεδρος.

Τα σχόλια αυτά του πρωθυπουργού της Ιταλίας καταγράφονται μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες με τουλάχιστον 31 νεκρούς και πάνω από 300 τραυματίες, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το ΙΚ. Η Ιταλία συμμετέχει στον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ ο οποίος δρα εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ και σταδιακά έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στη χώρα αυτή. Την Πέμπτη, η υπουργός Αμύνης της Ιταλίας Ρομπέρτα Πινότι δήλωσε πως η Ρώμη θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιράκ κατά 130 άνδρες, ενώ θα στείλει επιπλέον 500 στρατιωτικούς για να προστατεύσουν το έργο της ενίσχυσης του φράγματος της Μοσούλης. Μέχρι σήμερα η Ιταλία δεν έχει λάβει μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ στο έδαφος της Συρίας. Την Παρασκευή εξάλλου ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Πάολο Τζεντιλόνι επανέλαβε ότι η Ρώμη δεν καταρτίζει σχέδια για τη διεξαγωγή στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη εναντίον των τζιχαντιστών.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos