Το κινητό τηλέφωνο πιο σημαντικό για τους Ευρωπαίους από το mobile internet

24 Μαϊος 2016 13:20

Το κινητό τηλέφωνο παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας και κάλυψης των τηλεπικοινωνιακών αναγκών για τους Ευρωπαίους πολίτες, με τους Έλληνες να συντάσσονται και αυτοί με την άποψη των υπόλοιπων κατοίκων της Ε.Ε. Ενώ η χρήση του mobile internet αυξάνεται σταδιακά εντός της Ε.Ε, οι πολίτες σε ποσοστό 89% δηλώνουν ότι το κινητό τηλέφωνο παραμένει ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας.


Στην Ελλάδα, η εικόνα δεν είναι διαφορετική από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ποσοστό των Ελλήνων που θεωρούν το κινητό τηλέφωνο ως βασικό τηλεπικοινωνιακό εργαλείο να κυμαίνεται επίσης στο 89%.

Οι κλήσεις μέσω κινητού παραμένουν ο πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας για 9 στους 10 Ευρωπαίους
Σε κάθε περίπτωση το mobile internet παραμένει μια ισχυρά ανερχόμενη δυναμική εντός της ευρωπαϊκής αγοράς. Σήμερα, το 69% των ευρωπαϊκών νοικοκυριών έχουν τουλάχιστον ένα μέλος, που έχει πρόσβαση σε υπηρεσίες mobile internet, μια αύξηση 21 μονάδων σε σχέση με το 2014.

Όπως προκύπτει από την έκθεση για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες (eCommunication Study), που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ 9 στους 10 Ευρωπαίους δηλώνουν ότι επικοινωνούν μέσω τηλεφωνικών κλήσεων, το 75% χρησιμοποιεί SMS, το 69% e-mails και το 53% instant messaging.

Ταυτόχρονα, στην καθημερινή τους ζωή, οι Ευρωπαίοι αξιολογούν ως πιο σημαντική την κινητή τηλεφωνία (74% των Ευρωπαίων) σε σχέση με το mobile Internet (34%), τη σταθερή τηλεφωνία (32%), το σταθερό Internet (27%) και τα SMS (26%). Στην Ελλάδα, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 82% για την κινητή τηλεφωνία, 26% για το mobile internet, 59% για τη σταθερή τηλεφωνία, 31% για το σταθερό Ίντερνετ και 16% για τα sms.

Για τους νέους στην Ευρώπη, ηλικίας 15 - 24, το mobile internet είναι ο δεύτερος πιο δημοφιλής τρόπος επικοινωνίας μετά από την κινητή τηλεφωνία (62%), ενώ για τις ηλικίες 55+ το φορητό Ίντερνετ καταλαμβάνει μόλις την έκτη θέση (12%).

Ποιότητα των υπηρεσιών
Σύμφωνα με το eCommunication study, αν και ο παράγοντας τιμή κάθε άλλο παρά αφήνει αδιάφορους του Ευρωπαίους, όταν επιλέγουν τηλεπικοινωνιακό πάροχο, η ποιότητα της σύνδεσης και η ταχύτητα αποτελούν ανερχόμενους παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή εταιρείας.

Η έρευνα δείχνει ότι για την πλειοψηφία των Ευρωπαίων πολιτών, η τιμή παραμένει το πιο σημαντικό κριτήριο επιλογής τηλεπικοινωνιακού παρόχου (για το 79% των ερωτηθέντων), στη δεύτερη θέση, από πλευράς σπουδαιότητας, κατατάσσουν την ποιότητα των υπηρεσιών (το 70% των ερωτηθέντων).

Μάλιστα, τα νεανικά κοινά (μεταξύ 15 και 24 ετών) δηλώνουν ότι θα δέχονταν να συνάψουν έναν πιο μακροχρόνιο συμβόλαιο με πάροχο που θα τους προσέφερε καλύτερη και ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Μετακινήσεις
Τα στοιχεία του eCommunication Study δείχνουν ότι η κινητικότητα των καταναλωτών και η μετακίνηση του από τον έναν πάροχο στον άλλο παραμένει μια δημοφιλής τακτική. Σχεδόν έξι στους δέκα καταναλωτές (ποσοστό 57%) άλλαξαν πάροχο τουλάχιστον μία φορά τα τελευταία πέντε χρόνια.

Στο μεταξύ, αν και περίπου οι μισοί καταναλωτές άλλαξαν τηλεπικοινωνιακό πάροχο τα τελευταία τρία χρόνια, μόλις το 22% εξ αυτών διάβασε το σύνολο των όρων που περιλαμβάνει το συμβόλαιο του. Αυτοί που διάβασαν μέρος ή το σύνολο του συμβολαίου τους, περίπου οκτώ στους δέκα απαντούν ότι είχαν ξεκάθαρη πληροφόρηση για τους όρους του (84%).

www.sepe.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos