Νέο μακελειό με σφραφίδα ISIS στη Γαλλία - Στους 84 οι νεκροί

15 Ιουλίου 2016 09:38

Νέο μακελειό με «άρωμα» του Ισλαμικού Κράτους συγκλονίζει για άλλη μια φορά τη Γαλλία, μερικούς μόλις μήνες μετά από τις πολύνεκρες επιθέσεις στο Παρίσι. Ο απολογισμός είναι δραματικός. Τουλάχιστον 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 140 τραυματίστηκαν όταν φορτηγό έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων, που παρακολουθούσε σόου πυροτεχνημάτων στη λεωφόρο Προμενάντ ντε Ανγκλέ -μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή της παραθαλάσσιας πόλης.

Σύμφωνα με όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες, ο οδηγός του φορτηγού και δράστης του μακελειού ήταν ένας 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, γνωστός στη γαλλική αστυνομία για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου, χωρίς ωστόσο, να έχει εντοπιστεί ή να είναι γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες

Ο δράστης εξουδετερώθηκε από την αστυνομία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Από την πρώτη στιγμή επικράτησε πανικός με την προτεραιότητα να δίνεται στη φροντίδα των εκατοντάδων τραυματιών. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι το προσωπικό των νοσοκομείων όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες δήλωναν ότι οι γιατροί δεν είχαν χρόνο για να κρατήσουν τα στοιχεία των τραυματιών, καθώς προτεραιότητά τους, ήταν να τους παρέχουν ιατρική βοήθεια. Χαρακτηριστικές του πανικού που επικράτησε αλλά και της φρικαλαιότητας της επίθεσης, οι πρώτες μαρτυρίες.

Ωστόσο πλήθος παραμένουν τα ερωτηματικά για το πώς κατάφερε ένα τεράστιο φορτηγό να βρει πρόσβαση μέσα σε πλήθος κόσμου σε έναν τυπικά αποκλεισμένο δρόμο και να κάνει διαδρομή δύο χιλιομέτρων προτού ο οδηγός του εξουδετερωθεί από την αστυνομία.

www.ethnos.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos