Στις 3.212 οι νεκροί πρόσφυγες στη θάλασσα

15 Σεπτεμβρίου 2016 11:08

Πέντε νεκρούς πρόσφυγες ανέσυραν χθες οι ιταλικές αρχές από τα νερά της Μεσογείου, ανεβάζοντας στις 3.212 τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν πνιγεί από την αρχή της χρονιάς στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Καθώς οι απεγνωσμένες προσπάθειες διάσχισης της Μεσογείου συνεχίζονται, η Ιταλία έχει υποδεχθεί 128.397 πρόσφυγες και μετανάστες από την αρχή της χρονιάς, αριθμό ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με πέρυσι (+5%). Σε μια τυπική ημέρα στη Μεσόγειο, όπως η χθεσινή, σκάφη της ιταλικής Ακτοφυλακής, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης και του ιρλανδικού Ναυτικού, που μετέχει στη διεθνή ναυτική περιπολία, διέσωσαν συνολικά 650 ανθρώπους από έξι βάρκες. Η εθνικότητα, το φύλο και η ηλικία των πέντε θυμάτων δεν έγιναν γνωστά.

Αμέσως μετά τη διάσωσή της από το σκάφος «Aquarius» η Νιγηριανή Φέιθ Οτας γέννησε ένα αγοράκι εν πλω προς το λιμάνι του Μπρίντιζι. «Κατέβηκαν από το καράβι ως οικογένεια. Μητέρα, πατέρας και τρία παιδιά. Ηταν πολύ ωραίο, αλλά δυστυχώς πολλά παιδιά φθάνουν χωρίς τις οικογένειές τους ή γονείς φθάνουν χωρίς παιδιά, τα οποία δεν άντεξαν το μεγάλο ταξίδι», δήλωσε η Σάρα Τζιλ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εν τω μεταξύ, νέες εκκλήσεις για ενίσχυση των συνόρων της Βουλγαρίας, προκειμένου να μην περνούν οι πρόσφυγες από ξηράς, απηύθυνε χθες ο Βούλγαρος πρόεδρος Μπόικο Μπορίσοφ, ο οποίος επισκέφθηκε από κοινού με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Ορμπαν τα βουλγαροτουρκικά σύνορα.

www.kathimerini.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos