Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ-Τρεις νεκροί

24 Σεπτεμβρίου 2016 12:26

Ένοπλος σκότωσε το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα, σήμερα νωρίς το πρωί ώρα Ελλάδας) τουλάχιστον τρεις ανθρώπους και τραυμάτισε δύο άλλους μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Μπέρλινγκτον στη βορειοδυτική πολιτεία Ουάσινγκτον, πριν τραπεί σε φυγή, ανακοίνωσε η αστυνομία που έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.


Η αστυνομία αρχικά είχε ανακοινώσει ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν γύρω στις 19.00 το βράδυ της Παρασκευής (τοπική ώρα).

Το ABC News και αρκετά τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι νεκροί είναι τρεις, όχι τέσσερις, και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες: ένας άνδρας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μια γυναίκα που φέρει τραύματα τα οποία δεν απειλούν τη ζωή της.

Ο εκπρόσωπος της πολιτειακής αστυνομίας Μαρκ Φράνσις διευκρίνισε ότι τρεις γυναίκες σκοτώθηκαν και ότι υπάρχουν δύο τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ένας ύποπτος, ο οποίος είναι "ισπανόφωνος, ο οποίος φορούσε γκρι ρούχα", ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

"Τραγωδία έπληξε απόψε την Ουάσινγκτον. Η καρδιά όλων μας είναι στο Μπέρλινγκτον", έγραψε ο κυβερνήτης Τζέι Ινσλι στο Twitter.

Τα πυρά ερρίφθησαν μέσα στο εμπορικό κέντρο Cascade Mall στην πόλη Μπέρλινγκτον, περίπου 105 χλμ. βόρεια του Σιάτλ. Το εμπορικό κέντρο εκκενώθηκε. Εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και ένα σχολείο όπου θα πραγματοποιείτο ποδοσφαιρικός αγώνας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο εμπορικό κέντρο.

Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών εισήλθαν στο εμπορικό κέντρο υπό αστυνομική προστασία για την περίθαλψη των τραυματιών.

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στις ΗΠΑ-Τρεις νεκροί

Φωτογραφία από κάμερα ασφαλείας που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία δείχνει τον ύποπτο που είναι οπλισμένος με ένα τουφέκι.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο δίκτυο KΟMO News ότι ο σκοπευτής εισχώρησε μέσα σε ένα μεγάλο κατάστημα της αλυσίδας Μacy's και άνοιξε πυρ.

"Οι μάρτυρες ερωτώνται από την αστυνομία, στη συνέχεια θα αποφασίσουμε για το επόμενο στάδιο", είπε ο Ρικ Τζόνσον, πράκτορας της πολιτειακής αστυνομίας όταν ρωτήθηκε από το CNN, ενώ κάλεσε τους κατοίκους να "μείνουν στα σπίτια τους και να ενημερώνουν (τις αρχές) για οτιδήποτε τους φανεί ύποπτο".

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos