Πατροκτόνος ο 14χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο της Ν. Καρολίνα

29 Σεπτεμβρίου 2016 11:25

Ένας 14χρονος είναι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ, τραυματίζοντας δύο μαθητές και μια δασκάλα. Πριν ανοίξει μάλιστα πυρ στο προαύλιο του σχολείου, ο δράστης είχε σκοτώσει τον πατέρα του, στο σπίτι τους.


Ο 14χρονος εισέβαλε χθες στο σχολείο σε ώρα μαθήματος πυροβολώντας αδιακρίτως και σε εμφανή σύγχυση. Άμεσα αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον δράστη, ο οποίος είχε ωστόσο προλάβει να πυροβολήσει τρεις ανθρώπους.

Όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια το όπλο ήταν του 47χρονου πατέρα του Jeffrey DeWitt Osborne, τον οποίο είχε πυροβολήσει θανάσιμα λίγο νωρίτερα.

[Πατροκτόνος ο 14χρονος που άνοιξε πυρ σε σχολείο της Ν. Καρολίνα -]

Μάλιστα στη συνέχεια ο 14χρονος οδήγησε περίπου 3 χιλιόμετρα, μέχρι το Townville Elementary School, όπου παραλίγο να προκαλέσει μακελειό. Το ένα εκ των παιδιών που τραυματίστηκαν υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και ακρωτηριάστηκε το πόδι του.

Η αμερικανική αστυνομία, σε ανακοίνωση της έσπευσε να διευκρινίσει ότι η τραγωδία δεν συνδέεται «ούτε με τρομοκρατία, ούτε με ρατσιστικά κίνητρα» και δεν αποτελεί συνέχεια της έκρηξης βίας στην αμερικανική πολιτεία όπου Αφροαμερικανοί ξεσηκώθηκαν κατά της αστυνομικής βίας.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos