Σπάνιο κλειδί από τον Τιτανικό αναμένεται να πουληθεί για 50.000 λίρες

14 Οκτωβρίου 2016 11:16

Το κλειδί χρησιμοποιήθηκε από τον 23χρονο Σίντνεϊ Σεντουνάρι, από το Σίρλεϊ του Σάουθαμπτον, που ήταν εργαζόμενος στο θρυλικό κρουαζιερόπλοιο και ένας από τους 1.500 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, όταν το σκάφος χτύπησε ένα παγόβουνο, τον Απρίλιο του 1912 στο βόρειο Ατλαντικό.

Το σώμα του ανακτήθηκε και τα υπάρχοντά του, συμπεριλαμβανομένων ενός ρολογιού τσέπης, και το «εξαιρετικά σπάνιο» κλειδί, που φέρει μία ορειχάλκινη ετικέτα με τις λέξεις «Locker 14 F Deck» εστάλησαν στην έγκυο σύζυγό του, Μάγδα.

Μερικά από τα υπάρχοντά του, δόθηκαν ως δωρεά στο Ναυτικό Μουσείο του Σάουθάμπτον από τον γιο του, που ονομάζεται επίσης Σίντνεϊ, αλλά πολλά παρέμειναν στην οικογένειά του, όπως το κλειδί.

Θα πουληθεί στις 22 Οκτωβρίου από τον οίκο δημοπρασιών Henry Aldridge & Son, που είναι ειδικοί σε αναμνηστικά του Τιτανικού. Ο σύμβουλος της εταιρείας, Άντριου Άλντριτζ, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που το κλειδί αυτό θα πουληθεί σε δημοπρασία».

Πρόσθεσε πως η σπουδαιότητα του κλειδιού συνδέθηκε με στοιχεία που δόθηκαν τον Μάιο του 1912 στη βρετανική ομάδα έρευνας, από τον Τζον Χαρτ, έναν οικονόμο που βρισκόταν στο σκάφος. Ο Άλντριτζ είπε πως ο Σεντουνάρι εργάστηκε ηρωικά στο F Deck για την διάσωση των επιβατών, την νύχτα του ναυαγίου, ακόμη κι όταν αυτό είχε πλημμυρίσει.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos