Τραγωδία με τέσσερις νεκρούς στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της Αυστραλίας

25 Οκτωβρίου 2016 18:07

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα στο πάρκο αναψυχής Dreamworld στην Χρυσή Ακτή της Αυστραλίας, στην τουριστική περιοχή του βορειοανατολικού κρατιδίου Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.


Η τραγωδία στο μεγαλύτερο θεματικό πάρκο της χώρας σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που ονομάζεται Thunder River Rapids, όταν μια σχεδία κατά τα φαινόμενα ανατράπηκε μέσα σε ποτάμι.
Το παιχνίδι χρησιμοποιεί συρόμενες κυκλικές σχεδίες έξι θέσεων. Οι τέσσερις νεκροί είναι ενήλικες. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ένα σύστημα μεταφοράς κίνησης με ιμάντα έπαιξε ρόλο στο δυστύχημα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μια σχεδία χτύπησε μια άλλη ακινητοποιημένη σχεδία και προκάλεσε την ανατροπή της με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι τέσσερις επιβαίνοντες.
Η αστυνομία πρόσθεσε ότι έλαβε πληροφορίες που αναφέρουν ότι αρκετοί τραυματίστηκαν από τον ιμάντα μεταφοράς κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

«Το Dreamworld εργάζεται με όσο τον δυνατόν ταχύτερο ρυθμό για να διαπιστώσει πώς συνέβη δυστύχημα», ανακοίνωσαν αξιωματούχοι του θεματικού πάρκου. «Το πάρκο δίνει προτεραιότητα στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας και θα ενημερώσει το κοινό μόλις έχει στη διάθεσή του ακριβείς πληροφορίες», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Οι μετοχές του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του πάρκου, του Ardent Leisure Group, κατέγραψαν πτώση στην τελευταία ώρα των συναλλαγών μετά την τραγωδία.

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos