Στους δρόμους χιλιάδες Αμερικανοί - «Not my president»

10 Νοεμβρίου 2016 17:50

Η εκλογή Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, μαζί με τον υπόλοιπο πλανήτη, άφησε πρώτα άφωνους τους ίδιους τους Αμερικανούς, χιλιάδες από τους οποίους βρίσκονται από χθες στους δρόμους διαδηλώντας κατά της προεδρικής εκλογής.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Φιλαδέλφεια, τη Βοστόνη, το Πόρτλαντ, αλλά και το Όρεγκον, ενώ διαδηλώσεις κατά της προεδρικής εκλογής του Ντόναλντ Τραμπ έγιναν στο Σαν Φρανσίσκο, το Λος Άντζελες και το Όκλαντ στην Καλιφόρνια.

«Εχουμε φωνή», έγραφαν τα πλακάτ που κρατούσαν εκατοντάδες νεαροί διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν με κεριά μπροστά στον Λευκό Οίκο, καταγγέλλοντας τις ρατσιστικές, σεξιστικές και ξενοφοβικές απόψεις του Τραμπ.

«Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να φοβούνται», δήλωσε ο διοργανωτής της συγκέντρωσης Μπεν Ουίνκλερ. «Δεν είμαστε μόνοι», φώναζαν ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους μπροστά από τον Λευκό Οίκο, όπου αναμένεται σήμερα η συνάντηση του Τραμπ με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο οι λίγες εκατοντάδες διαδηλωτές στην αρχή της βραδιάς έγιναν πολλές χιλιάδες. «Βρισκόμαστε εδώ διότι δεν είμαστε μόνοι αυτές τις σκοτεινές ώρες», επέμεινε ο Μπεν Ουίνκλερ της ομάδας πίεσης MoveOn.org στην Ουάσινγκτον.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos