Ο ιρακινός στρατός κατέλαβε το αεροδρόμιο της Μοσούλης

24 Φεβρουαρίου 2017 17:09

Σημαντικές εξελίξεις υπάρχουν και στο άλλο μεγάλο μέτωπο της μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους, στη Μοσούλη του Ιράκ, όπου ο κλοιός σφίγγει γύρω από την πόλη και τους περισσότερους από 2.000 μαχητές της οργάνωσης που έχουν ταμπουρωθεί εκεί.


Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν χθες από τις υποστηριζόμενες από τις Ηνωμένες Πολιτείες ιρακινές δυνάμεις και τους συμμάχους τους, οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν πλήρως από το αεροδρόμιο της πόλης, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ κοντά στην ανακατάληψη της στρατιωτικής βάσης Γκοζλανί και των δύο νοτιοδυτικών συνοικιών της πόλης Ταλ αλ Ρουμάν και Αλ Μαμούν.
Στη μάχη που δίνεται για την κατάληψη της δυτικής Μοσούλης και του ιστορικού κέντρου της πόλης, οι τζιχαντιστές σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά απαντούν στην προώθηση των κυβερνητικών δυνάμεων με βομβιστές αυτοκτονίας, παγιδευμένα αυτοκίνητα και drones που πετούν βόμβες (!), ενώ έχουν παγιδεύσει με εκρηκτικά ολόκληρες περιοχές.

Συνολικά στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 100.000 στρατιώτες, αστυνομικοί και πολιτοφύλακες, οι οποίοι επιτίθενται στους τζιχαντιστές από πολλά και διαφορετικά μέτωπα με σκοπό να μην τους επιτρέψουν να ανασυνταχθούν.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos