Εντυπωσιακές εικόνες από τον κυκλώνα Ντέμπι που «σαρώνει» τις ακτές της Αυστραλίας

28 Μαρτίου 2017 12:04

Ένας πανίσχυρος κυκλώνας, που κινείται με ταχύτητα 263 χιλιομέτρων την ώρα, «σαρώνει» τις τελευταίες ώρες τις ακτές του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας.


Ο κυκλώνας Ντέμπι, αναβαθμισμένος στην κατηγορία τέσσερα, έχει ήδη αφήσει χωρίς ηλεκτροδότηση περίπου 45.000 σπίτια και έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό κτιρίων.
Οι αρχές έχουν ζητήσει από 25.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν από τις κατοικίες τους, καθώς εκτιμάται πως ο κυκλώνας Ντέμπι, που κινείται με βραδύτητα, πρόκειται να ακόμη πιο καταστροφικός από τον κυκλώνα Γιασί, το 2011.

Αξιωματούχος του Κουίνσλαντ δήλωσε ότι ο κυκλώνας αναμένεται να παραμείνει για αρκετές ώρες στην περιοχή και ότι η ισχύς των ανέμων σταδιακά θα αυξάνεται, σημειώνοντας ότι ήδη υπάρχουν αναφορές για σκεπές σπιτιών που τις έχει πάρει ο αέρας. Η κ. Παλασκζουκ περιέγραψε τον κυκλώνα Ντέμπι ως ένα «τέρας» και τον συνέκρινε με τον Γιασί, που κατέστρεψε ολόκληρες πόλεις.

Η επιχείρηση εκκένωσης ήταν η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στα βορειοανατολικά, ενώ 2.000 εργάτες βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να συνδράμουν το έργο των αρχών και να βοηθήσουν τους πολίτες που έχουν ανάγκη.

www.ethnos.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos