Καθέλκυση του δεύτερου κινεζικού αεροπλανοφόρου

28 Απριλίου 2017 02:55

Στην κατηγορία των παγκόσμιων υπερδυνάμεων μπαίνει πλέον η Κίνα, έπειτα από τα χθεσινά αποκαλυπτήρια του δεύτερου αεροπλανοφόρου της, που όμως είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου στη χώρα.

Το αεροπλανοφόρο «Shandong» καθελκύστηκε χθες το πρωί τοπική ώρα στην Νταλιάν κι ενώ η ένταση στην περιοχή, με αφορμή τις δοκιμές της Βορείου Κορέας και την αμερικανική αντίδραση, βρίσκεται στο... κόκκινο. Το νέο απόκτημα του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας δεν είναι πυρηνοκίνητο και θα επιχειρεί φορτωμένο με τα κινεζικά μαχητικά αεροπλάνα J-15.

Σύμφωνα με Κινέζους αξιωματούχους, η Κίνα με την ανάπτυξη των δικών της αεροπλανοφόρων δεν έχει ως στόχο να μπει σε ανταγωνισμό με τις ΗΠΑ, αλλά να προστατεύσει την εθνική της κυριαρχία και την εδαφική της ακεραιότητα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική ηγεσία λίγο αργότερα από την παρουσίαση του αεροπλανοφόρου έσπευσε να κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση προς τη Βόρειο Κορέα και τις ΗΠΑ, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν «τις ευρείας κλίμακας μετακινήσεις πολεμικών πλοίων στις κορεατικές θάλασσες».

Επίσης η Κίνα έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της στην τοποθέτηση του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής ασπίδας THAAD στη Νότιο Κορέα, το οποίο έχει αρχίσει ήδη να αναπτύσσεται σε μια περιοχή που παλιότερα ήταν... γήπεδο γκολφ.

www.ethnos.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos