Επτά νεκροί από επίθεση σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Βαγδάτη

02 Σεπτεμβρίου 2017 13:44

Ένοπλοι άνδρες επιτέθηκαν σήμερα σε έναν σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας βόρεια της Βαγδάτης, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 12, δήλωσε αξιωματούχος των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.

«Στις 02:00 το πρωί τρεις καμικάζι που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά και ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες εισέβαλαν στις εγκαταστάσεις του σταθμού της Σαμάρα», περίπου 100 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, δήλωσε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο της ανωνυμίας.

«Επιτέθηκαν στους υπαλλήλους του σταθμού, σκοτώνοντας επτά και τραυματίζοντας 12, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό», πρόσθεσε. Δύο από τους επιτιθέμενους «σκοτώθηκαν και οι υπάλληλοι απομακρύνθηκαν από το κτίριο» μετά την επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας.

Η επίθεση αυτή σημειώνεται κατά την πρώτη ημέρα της γιορτής των σιιτών του Ιράκ, Άιντ αλ-Άντχα.

Προς το παρόν δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, η οποία θυμίζει ωστόσο τον τρόπο με τον οποίο δρα η σουνιτική υπερ-ριζοσπαστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Το 2014, το ΙΚ κατέλαβε στη διάρκεια μιας ταχείας επίθεσης εναντίον στρατευμάτων σε άτακτη υποχώρηση σχεδόν το ένα τρίτο του Ιράκ. Από τότε έχει υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό και αυτή τη στιγμή κατέχει μόνο δύο θύλακες στη χώρα.

Η τζιχαντιστική οργάνωση πραγματοποιεί ωστόσο τακτικά επιθέσεις σε πόλεις που έχουν ανακαταληφθεί από τις ιρακινές αρχές.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos