Συμμαχία γιγάντων στον «αέρα» - Η Boeing αγόρασε μερίδιο της Bombardier

17 Οκτωβρίου 2017 10:14

Τις δυνάμεις τους προκειμένου να κατακτήσουν τους αιθέρες ενώνουν ο ευρωπαϊκός κολοσσός της Airbus με την καναδική εταιρεία Bombardier.

Ειδικότερα, η καναδική εταιρεία Bombardier ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή κατασκευάστρια Airbus θα αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών της εταιρείας που παράγει το μοντέλο C Series, μια οικογένεια μεσαίων αεροσκαφών χωρητικότητας για 100 έως 150 άτομα.

Η καναδική εταιρεία δήλωσε σε δήλωσή της ότι η Airbus θα αγοράσει το 50,01% της σειράς C (CSALP), η οποία παράγει το αεροσκάφος της σειράς C που αναπτύχθηκε από την Bombardier. Η υπόλοιπη συνεργασία θα διαχωριστεί μεταξύ της Bombardier, με περίπου 31% και το Investissement Québec (IQ), με το υπόλοιπο 19%.

Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς η απροσδόκητη αυτή κίνηση θα επηρεάσει τις 4.000 θέσεις εργασίας της Bombardier στο Μπέλφαστ, σύμφωνα με την Guardian πάντως είναι μάλλον επισφαλείς.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos