Ξεκίνησε η μάχη για την ανακατάληψη της τελευταίας πόλης που κατέχει το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ

11 Νοεμβρίου 2017 13:40

Ο έλεγχος της Ράουα από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα σηματοδοτούσε το τέλος της εδαφικής κυριαρχίας του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου, σε μία μεγάλη ζώνη περιοχών στη Συρία και το Ιράκ

Οι ιρακινές δυνάμεις εξαπέλυσαν επίθεση για την ανακατάληψη της Ράουα, της τελευταίας πόλης που μένει υπό τον έλεγχο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος. Ο έλεγχος της Ράουα από τις κυβερνητικές δυνάμεις θα σηματοδοτούσε το τέλος της εδαφικής κυριαρχίας του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου, σε μία μεγάλη ζώνη περιοχών στη Συρία και το Ιράκ.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε μια σημαντική του νίκη την Πέμπτη, μετά την ανακατάληψη της τελευταίας σημαντικής πόλης στα σύνορα με το Ιράκ. Ο στρατός και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν, ωστόσο, να μάχονται με τους τζιχαντιστές σε περιοχές κοντά στο Αλμπού Καμάλ, την τελευταία πόλη που βρέθηκε υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Δύο ιρακινές μονάδες πεζικού λαμβάνουν μέρος στην επίθεση για την ανακατάληψη της Ράουα και τις γύρω περιοχές κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία, δήλωσε η Κοινή Στρατιωτική Διοίκηση σε ανακοίνωσή της.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ιρακινές δυνάμεις πήραν πίσω τον έλεγχο της αλ Κάιμ, σε «χρόνο-ρεκόρ» όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός Χαϊντέρ αλ Αμπάντι.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μόνο μερικοί θύλακες παραμένουν στον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos