«Φλέγεται» η Ιερουσαλήμ: Εκατοντάδες τραυματίες σε νέες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων

10 Δεκεμβρίου 2017 13:18

Τουλάχιστον 231 τραυματίστηκαν ή αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, καθώς οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τους πέταξαν πέτρες - Έξι νεκροί και πάνω από 225 τραυματίες σε ξεχωριστά επεισόδια και αεροπορικές επιδρομές την Παρασκευή και το Σάββατο

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών, που «πυροδότησε» η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ και να εκκινήσει τη διαδικασία για τη μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στην πόλη.

Σήμερα, Σάββατο, τουλάχιστον 230 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, όπως έγινε γνωστό από την παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο.

Οι ταραχές μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας στην Ιερουσαλήμ σημειώθηκαν στην οδό Σαλάχ αντ-Ντιν, κοντά στα τείχη της Παλιάς Πόλης. Οι ισραηλινές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου-λάμψης, δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, ενώ οι διαδηλωτές πέταξαν εναντίον τους πέτρες.
«231 τραυματίες, οι 171 στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ιερουσαλήμ, οι 60 στη Λωρίδα της Γάζας» επισημαίνεται στο δελτίο Τύπου της Ερυθράς Ημισελήνου.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από αληθινά πυρά, ενώ 24 τραυματίστηκαν από πλαστικές σφαίρες και 172 παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα, εξαιτίας των δακρυγόνων.

Ένας ανταποκριτής του Sputnik ανέφερε ότι οι διαδηλώσεις διαμαρτυρίας διήρκεσαν σχεδόν έξι ώρες.

Εν τω μεταξύ, η οργάνωση Φατάχ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς προέτρεψε τους Παλαιστίνιους να «συνεχίσουν τη σύγκρουση (με τις ισραηλινές δυνάμεις) σε όλα τα σημεία όπου ο ισραηλινός στρατός έχει παρουσία».

Ήδη, μετά την πρώτη «μέρα οργής», όπως ονομάζουν τις διαδηλώσεις τους οι Παλαιστίνιοι, ο απολογισμός ήταν έξι νεκροί -μεταξύ των οποίων και ένα μωρό μόλις έξι μηνών- και περισσότεροι από 225 τραυματίες, σε ξεχωριστά επεισόδια και σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

www.protothema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos