300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας «ξέμεινε» από πλοία

13 Φεβρουαρίου 2018 13:20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας «ξέμεινε» από πλοία

test2

test2

Η μείωση του αμυντικού προϋπολογισμού και οι χαμηλότεροι μισθοί στις αμυντικές βιομηχανίες είναι δύο από τις πολλές αιτίες που έθεσαν το γερμανικό Πολεμικό Ναυτικό «εκτός μάχης»

Ειρηνευτικές αποστολές του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ασκήσεις της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Αποστολές στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που η Γαλλία ζητεί ανοιχτά την στενότερη στρατιωτική συνεργασία των κρατών – μελών της Ένωσης. Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας δεν θα ανταποκριθεί σε αυτές τις προκλήσεις, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον. Ο λόγος είναι ότι η «Deutsche Marine» το πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας...ξέμεινε από πλοία.

Ξέμπαρκοι αξιωματικοί και οπλίτες που βλέπουν έναν στόλο να υφίσταται μόνο στα χαρτιά, με τα παλιότερα πολεμικά να αποσύρονται και τα καινούργια να κρίνονται ακατάλληλα.
Μετά την παταγώδη αποτυχία της «υπέρ- φρεγάτας» F125 κλάσης Baden-Württemberg, την οποία, για πρώτη φορά στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας, οι εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας αρνήθηκαν να παραλάβουν από τα ναυπηγία της εταιρίας «ThyssenKrupp Marine Systems», το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας δεν μπορεί να συμμετάσχει σε καμία ευρωπαϊκή ή διεθνή αποστολή.

Η απόσυρση από την ενεργό δράση του βοηθητικού πλοίου «EGV Berlin», το οποίο μαζί με το «EGV Bonn» θα χρειαστεί να παραμείνει για επισκευές στα ναυπηγία για μεγαλύτερη διάρκεια από όσο υπολόγιζαν οι αξιωματικοί της «Deutsche Marine» και με την απόσυρση 6 εκ των 15 φρεγατών παλαιού τύπου, η Γερμανία μένει στην πράξη χωρίς Πολεμικό Ναυτικό.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Bild», ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής της Γερμανίας (Bundestag), Χανς- Πέτερ Μπάρτελς, μέλος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), έκρουσε τον κώδωνα του κίνδυνου, λέγοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό ξεμένει από πλοία. «Εντοπίζονται πάρα πολλές διοικητικές ευθύνες. Υπάρχει έλλειψη προσωπικού και μερικές φορές οι κατασκευάστριες εταιρίες καθυστερούν άνευ εμφανούς λόγου την παράδοση των πλοίων. Είτε πρόκειται για παλαιά που επισκευάζονται, είτε για καινούργια», δήλωσε χαρακτηριστικά στην γερμανική εφημερίδα ο Χανς- Πέτερ Μπάρτελς.

Οι περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό το βασικότερο πρόβλημα της Γερμανίας

Ωστόσο βασικότερος λόγος για το φιάσκο στο Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας είναι ότι η χώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης είχε αφεθεί στην προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών. Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά Γερμανών μηχανικών που δεν έχουν εργαστεί ποτέ τους σε ένα μεγάλο αμυντικό έργο. Δεν είναι ότι έχασαν την ικανότητά τους. Είναι ότι ποτέ δεν απέκτησαν τέτοια ικανότητα. Οι πτυχιούχοι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια δεν ενδιαφέρονται να εργαστούν σε κατασκευαστές οπλικών συστημάτων και επιλέγουν καλύτερους εργοδότες, όπως η «Siemens» και η «BMW» οι οποίοι προσφέρουν καλύτερες αμοιβές και προοπτικές σταδιοδρομίας.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Γερμανίας αποτελούσε βασικό πυλώνα στις κοινές επιχειρήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδίως στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο, στο πλαίσιο αποστολών έρευνας και διάσωσης, αλλά και διεθνώς, ιδιαίτερα στην προστασία πλοίων του εμπορικού ναυτικού από την πειρατεία.

Η άσχημη κατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού της Γερμανίας προκαλεί έκπληξη και στην Γαλλία, καθώς μετά την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019, η Γαλλία, η μοναδική πλέον χώρα της Ε.Ε με πυρηνικό οπλοστάσιο και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητεί μεγαλύτερη συνεργασία των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέας της κοινής άμυνας και ασφάλειας.

www.protothema.gr

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Αεροπορική τραγωδία στη Ρωσία:...
Συρία: Δεν ξέρουν τι να κάνουν... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

petropoulos vazaios

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Αύγουστος 2019 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ.Ο.Κ. στην Πάρο

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κ...

03 Μαϊος 2025
Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατακτά το μουσικό της όνειρο! (Βίντεο)

Η τραγουδίστρια από τη Σύρο που κατ...

04 Μαϊος 2025
Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Παροικία

Πάρος: Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην...

06 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο του PKK μετά τη δήλωση Οτσαλάν για αφοπλισμό και αυτοδιάλυση

Ιστορικές αποφάσεις στο συνέδριο το...

09 Μαϊος 2025
Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του χρόνου για ελεγχόμενη πρόσβαση στα Πανεπιστήμια

Ζαχαράκη: Προθεσμία μέχρι τέλος του...

09 Μαϊος 2025
Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτάζει, ο Αθλητισμός των Κυκλάδων πανηγυρίζει!»

Γιάννης Βρούτσης: «Η Μύκονος γιορτά...

09 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2024  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ