Επίθεση τζιχαντιστή σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία –Τρία θύματα, νεκρός και ο δράστης

23 Μαρτίου 2018 15:58

Τοπική εφημερίδα αναφέρει ότι ο δράστης είναι περίπου 30 ετών και θέλει να πάρει εκδίκηση για αυτό που γίνεται στην Συρία - Ζητάει την απελευθέρωση του μακελάρη του Παρισιού, Σαλάχ Αμπντεσλάμ - 12 οι τραυματίες, σύμφωνα με το BBC

Συναγερμός στη Γαλλία! Ένοπλος άντρας κρατά άγνωστο αριθμό ομήρων μέσα σε σούπερ μάρκετ στα νότια της χώρας, στην πόλη Τρεμπ, ενώ πριν την ομηρία προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία σε κοντινή περιοχή.

Ο δράστης, που φέρεται να είναι τζιχαντιστής, εισέβαλε στο σούπερ μάρκετ στις 11:15 το πρωί, φωνάζοντας «Ο Θεός είναι μεγάλος, θα σας σκοτώσω όλους!».

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών έχουν σκοτωθεί δύο άνθρωποι. Ο ένας εκ των δύο νεκρών ήταν υπάλληλος στο σούπερ μάρκετ (χασάπης), σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «Le Figaro». Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπρουνό Μπαρτοτσετί από το συνδικάτο των αστυνομικών SGP, υπάρχει και τρίτος νεκρός, τον οποίο ο δράστης πυροβόλησε στο κεφάλι.
Την ίδια ώρα, το BBC αναφέρει ότι έχουν τραυματιστεί 12 άτομα. Πηγή του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών πάντως κάνει λόγο για τρεις τραυματίες, ένας εκ των οποίων σοβαρά.

Τουλάχιστον 80 πυροσβέστες και σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στην περιοχή, ενώ δύο ελικόπτερα έχουν επιστρατευτεί για την διακομιδή των τραυματιών, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα Liberation.

www.protohema.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos