Σοκ στον Καναδά: Ξεκληρίστηκε εφηβική ομάδα χόκεϊ σε τραγικό δυστύχημα

07 Απριλίου 2018 13:18

Νεκροί είναι 14 νεαροί παίκτες της ομάδας ενώ άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις σοβαρά - Ταξίδευαν σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Τίσντεϊλ για ένα παιχνίδι play off, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε με το φορτηγό
Στο πένθος βύθισε την καναδική κοινή γνώμη η τραγική είδηση του θανάτου 14 ανθρώπων από τη σύγκρουση λεωφορείου που μετέφερε εφηβική ομάδα χόκεϊ με φορτηγό.

Οι Ηumboldt Broncos ταξίδευαν σε αυτοκινητόδρομο βόρεια του Τίσντεϊλ στην επαρχία Σασκάτσουαν για ένα παιχνίδι play off με τους Nipawin Hawks, όταν το λεωφορείο τους συγκρούστηκε με το φορτηγό γύρω στις 17:00 (τοπική ώρα) το απόγευμα της Παρασκευής.

Από τους 28 επιβαίνοντες στο λεωφορείο σκοτώθηκαν οι μισοί -μεταξύ των οποίων και ο οδηγός- ενώ οι υπόλοιποι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Τρεις εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

"Είναι ένα φρικτό δυστύχημα", δήλωσε ο Ντάρεν Οπ, πρόεδρος των Nipawin Hawks, της ομάδας που θα αντιμετώπιζε τους Broncos.

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό εξέφρασε την οδύνη του: "Δεν μπορώ να διανοηθώ τί περνούν αυτοί οι γονείς, η καρδιά μου είναι σε κάθε άνθρωπο που επλήγη από αυτή την φρικτή τραγωδία στην κοινότητα του Χάμπολντ και πέρα από αυτήν", έγραψε στο Twitter.

www.protothema.gr

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos