«Καζάνι που βράζει» η Γερμανία: Μάχες μεταξύ νοσταλγών του χιτλερισμού και αριστερών στην πόλη Κέμνιτς

28 Αυγούστου 2018 11:29

Οι ακροδεξιοί στα ανατολικά της χώρας διαμαρτύρονται κατά της αύξησης της εγκληματικότητας που καταλογίζουν στους αλλοδαπούς


Το μίσος κυβερνά στην ανατολική Γερμανία, λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός Γερμανού πολίτη από επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου από αλλοδαπούς.

Το Σάββατο, η πόλη Κέμνιτς στη Σαξονία της Γερμανίας έπρεπε να γιορτάζει τα 875 χρόνια ιστορίας της. Ωστόσο, ακολούθησαν ημέρες ντροπής.

Όπως μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, χιλιάδες διαδηλωτές, ανάμεσά τους ακροδεξιοί και αριστεροί, έχουν προκαλέσει ταραχές χθες και προχθές στην πόλη Κέμνιτς (πρώην Καρλ Μαρξ Στατ) στη νοτιοανατολική Γερμανία, μετά τον θάνατο ενός 35χρονου Γερμανού, ύστερα από συμπλοκή με μετανάστες.

Οι ακροδεξιοί διαδηλωτές, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild, διαμαρτύρονταν για την «εγκληματικότητα των ξένων» και φώναζαν συνθήματα, όπως «εμείς είμαστε ο λαός». Την ίδια ώρα, μετανάστες και αριστεροί τους προκαλούσαν προτάσσοντας το μεσαίο δάκτυλο ως απάντηση στις κινητοποιήσεις τους.

Όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο n-tv, χθες η κατάσταση τέθηκε εκτός ελέγχου. Σημειώθηκαν βανδαλισμοί ενώ χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έγραψαν ότι έγιναν επιθέσεις σε βάρος μεταναστών.

www.protothema.gr

 

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos