Ενας αιώνας από τη λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

11 Νοεμβρίου 2018 12:14

Τελετές και εκδηλώσεις μνήμης οργανώνονται σήμερα σε όλο τον κόσμο με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ανακωχή με την οποία τερματίστηκε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος.

Η Νέα Ζηλανδία, η Αυστραλία και η Ινδία ήταν οι πρώτες χώρες που τίμησαν σήμερα τους 150.000 νεκρούς τους στον Μεγάλο Πόλεμο του 1914-1918.

Πολλοί άνθρωποι μετείχαν σε εκδήλωση που έγινε στο Νέο Δελχί στη μνήμη των Ινδών που έπεσαν στο μέτωπο.

«Ήταν ένας πόλεμος στον οποίο η Ινδία δεν εμπλεκόταν άμεσα και όμως στρατιώτες μας πολέμησαν παντού μόνον για το μέλλον της ειρήνης», αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι.

Οι εκδηλώσεις για την επέτειο αυτή γίνονται την ώρα που η Ινδία, η οποία ήταν τότε βρετανική αποικία, επιδιώκει μεγαλύτερη αναγνώριση της συμβολής της στον συμμαχικό στρατό. Συνολικά 1,3 εκατομμύρια Ινδοί στρατιωτικοί είχαν καταταγεί κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο και 74.000 είχαν χάσει τη ζωή τους.

Στην Αυστραλία τελετή έγινε στο Εθνικό Μνημείο για τον Πόλεμο στην Καμπέρα, όπου ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μίλησε για τις θυσίες των συμπατριωτών του, ενώ στην Αδελαΐδα αεροπλάνο έριξε χιλιάδες χάρτινες κόκκινες παπαρούνες. Στη Νέα Ζηλανδία επίσης τηρήθηκε στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον σιγή δύο λεπτών στη μνήμη των θυμάτων και ακολούθησαν κανονιοβολισμοί.

www.iefimerida.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos